Jordan 21 - 29.11.2019.

Poštovani ronioci,

U novembru ponovo organizujemo ronilačku ekspediciju za Aqabu, Jordan. Putovanje traje od 21. do 29.11.2019. godine i prijavljivanje je u toku. Aranžman obuhvata:

- Povratnu kartu Beograd-Aqaba

- Smeštaj u ronilačkom selu (spavanje sa doručkom)

- Svi transferi

- 10 zarona

- Lunch packet između zarona

Cena: 897 eur

Broj mesta je ograničen, a avio karte se kupuju odmah da bismo se uklopili u cenu aranžmana. Ostatak novca do početka ekspedicije.

Ronjenje u Jordanu

Jordan obuhvata deo Aqaba zaliva u Crvenom moru. U periodu kada planiramo ekspediciju očekuje se temperatura vode od 26 stepeni Celzijusa. Zaroni se obavljaju sa obale, jer odmah počinju koralni grebeni, koralne bašte i raznovrsne olupine. Podmorje Jordana je poznato po neverovatnim olupinama koje su uklopljene u koralne grebene.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole , ronićemo u podvodnom Vojnom muzeju, na avionima Locheed TriStar L1011, Hercules C130, na brodu Cedar Pride. Kada tome dodamo i specifičan živi svet, ovo putovanje ne bi trebalo propustiti. Uobičajene su aluminjumske boce od 12 litara, a na ronjenje se odlazi kombijima koji se parkiraju na samoj obali.

Smeštaj

Smešteni smo u ronilačkom „selu“. Radi se kompleksu apartmana u okviru kojeg se nalazi ronilački centar sa namenskim bazenom, restoranom, prodavnicom ronilačke opreme i svim ostalim što je jednom roniocu potrebno na ekspediciji. Domaćini su veoma profesionalni i gostoljubivi. Ronilačke lokacije su od „sela“ udaljene desetak minuta vožnje kombijem.

Petra i Wadi Rum

Doći u Jordan a ne videti Petru ili pustinju Wadi Rum, je prilično teško. Zbog toga smo ostavili mogućnost organizovanja fakultativnih izleta na ove lokacije.Za one koji su već bili, napomena da ovaj put planiramo noćni odlazak u Petru. O tome se dogovaramo na licu mesta.

Informacije i rezervacije:

Ivana O.K. +381 63 84 85 985 , e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Štampa