North Route – Liveaboard, Egipat 2021

Poštovani ronioci,

U periodu od 03. do 10. aprila 2021. godine, S.D.T. Svet Ronjenja organizuje Liveaboard u Egiptu, na „Severnoj ruti“ (North Route). U ovim vodama se nalazi veliki broj potonulih brodova, koji su dostupni roniocima. Uz živopisne koralne grebene ovo putovanje je uvek nezaboravna avantura.

Od brodskih olupina izdvojili bi legendarni „Gianis D“, zatim najstariji potpuno očuvani drveni brod u Crvenom moru „Carnatic“ i nezaobilazni „Thistleghorm“. Od živog sveta, mogući su susreti sa delfinima, kornjačama, napolenima ili velikim murinama. Za one koji se bave podvodnom fotografijom, ove lokacije su izvor večite inspiracije.

Boat safari predstavlja najefikasniji način ronjenja. Živeti na brodu sa kojeg se i roni je nezaboravan doživljaj. Radi se o brodovima dužine 30 – tak metara, koji imaju tri palube, salone, klimatizovane komforne sobe sa kupatilima. Ishrana je bazirana na punom pansionu (3 obroka), plus užine, a voda, kafa, čajevi i sokovi su free. Obično se prave po tri zarona po danu – dva dnevna i jedan noćni. Brodovi su takođe opremljeni brzim gumenim čamcima koji služe za transfer ronilaca na tačnu poziciju. Prostrana zadnja platforma omogućava jednostavan ulazak i izlazak iz mora. U to vreme, očekivana temperatura mora je preko 24 stepena Celzijusa.

Plan ronjenja zavisi od uslova na terenu i moguće su promene.

U cenu paketa ulaze avio prevoz, lokalni transferi, pun pansion na brodu, ronjenje (standardna boca 12l i tegovi), majica ekspedicije.

Ako nekome nedostaje nešto od opreme klub će besplatno ustupiti opremu na korišćenje.

Moguća su ronjenja i sa Nitrox-om kao i upotreba 15 litarske boce, uz doplatu.

Cena 1099 eura.

U cenu nije ukljuceno: tips za posadu pcr test koji je obavezan za ulazak u Egipat

Takođe, ovo je prilika da završite i neku od specijalizacija kao na primerDeep Diver, Enriched Air Nitrox ili Underwater Photography! Kontaktirajte nas za detalje.

Broj mesta je ograničen!

Rezervacije i informacije:

Ivana O.K.

063 84 85 985, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Štampa