Otvoreno prvenstvo Hrvatske - Submania Cup

Marko Arsenijević postavio novi nacionalni rekord: 148 metara 

Prošlog vikenda, 24.11.2007. u Zagrebu je održan Submania Cup. Za Svet Ronjenja su na ovom takmičenju nastupili Marko Arsenijević i Sandra Dinić. Takmičari su izabrali dve o tri ponuđene discipline, pa su se tako takmičili u statici i dinamici sa perajima. Glavni razlozi odlaska na ovo takmičenja su bili Markov pokušaj obaranja državnog rekorda u DYN i Sandrino sticanje iskustva na velikim takmičenjima.  

Sve čestitke organizatorima takmičenja, na zaista odlično organizovanoj sportskoj priredbi. Prva je na programu bila statika gde je Marko uradio, prema planu solidnih 5.03. Ideja je bila da se ne iscrpljuje u ovoj disciplini već da maksimum da u dinamici sa perajima.  

Tako je i bilo. Sa promenom dosadašnje taktike, Marko je bez problema uradio skoro tri dužine bazena Utrine. Ovim performansom Arsenijević je oborio lični rekord (136metara), postavljen u maju ove godine u Atini. Medjutim, iz razgovora sa novim srpskim rekorderom saznajemo da to još nije njegov maksimum u ovom trenutku, pa verujemo da će na narednim takmičenjima biti još razloga za slavlje.  

U plasmanu muškaraca Marko Arsenijević je osvojio srebrnu medalju, kao i u generalnom rangiranju. U konkurenciji timova S.D.T. Svet Ronjenja je osvojio četvrto mesto.  

 

.

Štampa