EKSPEDICIJE 2005


Selce

30.12.2005

Samo što smo se vratili sa Jaza na programu je bilo novo putovanje: Selce, Hrvatska. U saradnji sa dobro poznatim ronilačkim centrom „MIHURIĆ“ dogovorili smo scuba-vikend. Ova varijanta se pokazala veoma zanimljivom, jer se do Selceta se stiže za otprilike sedam sati opuštene vožnje. Auto-put je odličan tako da se ronioci tokom putovanja ne umaraju. Smeštaj je bio u prostranim i komfornim apartmanima, a doručak gazdarice Marije bio je za pamćenje. 

[detaljnije] 


Jaz

28.11.2005.

U drugoj polovini novembra grupa najzagriženijih ronilaca u klubu, zaputila se na Jaz da uhvati još poneki zaron, dok zima ne stegne svoj ledeni zagrljaj. Putovanje do Crne Gore je bilo jedno od najdramatičnijih do sada. Uporna kiša je puteve na nekim deonicama pretvarala u vodotokove, a tuneli u kanjonu Morače su postali manji vodopadi. Međutim, čim se ronilački konvoj zaustavio na pesku plaže Jaz svi su jedva dočekali da se počne sa ronjenjem.

[detaljnije] 


Hurgada

20.03.2005.

U martu mesecu 2005. godine organizovali smo ekspediciju za Hurgadu. O lepotama Crvenog mora uzaludno je trošiti reči, već jednostavno treba otići i doživeti. Od beogradskog aerodroma do Hurgade stiže se za otprilike tri sata leta. Iza sebe smo ostavili Srbiju okovanu snegom i ledom, da bi nas pri sletanju na afričko tlo dočekalo prijatno toplo veče.

[detaljnije] 


 

.

Štampa