Ada OPEN - IUPC 2013.

Sjajan dan za podvodne fotografe, ADA OPEN - IUPC 2013

Sezona takmičenja u podvodnoj fotografiji je krenula. U subotu 20. 04. i nedelju 21.04.2013. godine na Adi Ciganliji održano je prvo ovogodišnje takmičenje u nastavku International Underwater Photography Cup-a. Nastupilo je 25 takmičara iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Organizator takmičenja je bio ronilački klub S.D.T. Svet Ronjenja uz podršku firme Refot B (generalni zastupnik fotoaparata Nikon) i SOPAS. Medijski sponzori su bili časopisi Refoto, National Geographic Srbija i Prva TV. U kategoriji DSLR oprobalo se 7 podvodnih fotografa, dok je u kompaktima startovalo 18 takmičara. Akvatorij takmičenja je i ove godine bila zona jezera ispred kafića Bikini Bar. Vidljivost je ove godine bila dosta dobra (oko 5 metara), dok je temperatura jezera varirala između 9 (na dnu) i 12 (na površini) stepeni Celzijusa. Maksimalna dubina jezera je bila 10 metara. Pored takmičara ovakav jedan ronilački događaj okupio je veliki broj ronilaca iz cele Srbije koji su uživali u dobrom društvu po lepom sunčanom danu. Ovo takmičenje je osim etape IUPC-a, imalo i status Prvenstva Države. 

The Best of Show - autor Rok Kovačič

Fotografije su ocenjivali Predrag Vučković (www.extreme-photographer.com), Milan Živković (REFOTO), Igor Rill (NATIONAL GEOGRAPHIC Srbija) i Vladan Milisavljević (Agencija ULTRAMARIN). Prema rečima predsednika žirija Predraga Vučkovića ovogodišnje fotografije su bile mnogo kvalitetnije od prošlogodišnjih, tako da žiri uopšte nije imao lak zadatak.

Neuobičajena fotografija koja je pobedila u kategoriji ambijent za DSLR aparate - autor Ivana Orlović Kranjc (autoportret)

"Ovo mi je bilo prvo takmičenje da nastupam u kategoriji DSLR aparata,pa mi je uspeh još draži. Zbog izuzetno jake konkurencije nisam previše očekivala od ovog nastupa ali sam se maksimalno trudila. Rezultat nije izostao. Pobeda i bodovi nakon prve etape, samo su podstrek da nastavimo i dalje u istom stilu!" - kaže Ivana Orlović Kranjc, pobednica ADA OPEN-IUPC 2013 u ukupnom plasmanu za DSLR aparate.

Kompletne rezultate možete videti u Biltenu ADA OPEN - IUPC 2013.

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici