Rovinj – etapa IUPC 2011.

Proteklog vikenda u Rovinju je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske, KUP „Antun Gavranić“, koji se boduje i kao etapa IUPC-a. Organizator takmičenja je bio KPA „Rovinj“ uz pokroviteljstvo grada Rovinja. Nastupilo je trideset takmičara iz Italije, Slovenije, Srbije i Hrvatske. U kategoriji DSLR nastupilo je 13, a u kategoriji kompakt 17 podvodnih fotografa.

Za S.D.T. Svet Ronjenja takmičili su se Ivana Orlović-Kranjc i Janez Kranjc (kategorija kompakt), uz pomoć asistenata Dušana Ratkova i Veljka Tomčića. Naša ekipa je u Rovinj stigla u petak, u ranim popodnevnim časovima. Baza nam je bila vila „Kimberli“ u Rovinjskom selu, u kojoj smo mogli na miru da se opustimo i pripremimo za predstojeće takmičenje. U petak smo odradili trenažno ronjenje na kojem smo imali priliku da uživamo u podmorju, ali i da još jednom proverimo opremu.

U subotu smo već od 7h bili ispred centra KPA „Rovinj“, gde smo se nakon uobičajenog brifinga ukrcali na brodove i isplovili ka Nacionalnom parku Brioni. Prvo ronjenje smo imali kod ostrva Peneda, a drugo kod ostrva Sv. Jarumil. Zaroni su trajali preko 90 minuta, koji su nas prlično iscrpli i umorili. Da u ovom sportu treba imati i malo sreće, govori i to što, za razliku od treninga, nismo bili u potpunosti zadovoljni postignutim rezultatima. Nakon drugog zarona, brisali smo suvišne i neuspele snimke, a onda predali kartice na kopiranje organizatorima takmičenja. U popodnevnim časovima smo pristali na gat kod kluba i otišli na odmor i biranje slika sa kojima ćemo nastupiti. S obzirom na to koliko je ova faza takmičenja važna, izbor nije bio nimalo lak. Oko 21h smo predali liste sa nazivima datoteka, nakon čega smo otišli na zasluženo Karlovačko pivo.

U nedelju prepodne smo imali vremena za još jedno ronjenje, a u četiri sata poslepodne okupili smo se na ceremoniji proglašenja pobednika, gde su dodeljeni pehari i medalje najboljima. Naši takmičari su ostvarili sledeći plasman: Janez Kranjc je osvojio 6. mesto u ukupnom plasmanu (179 poena), dok je Ivana Orlović-Kranjc bila plasirana na 9. mestu (164 poena). U plasmanu timova S.D.T. Svet Ronjenja je zauzeo 6. mesto.

Rezultati Otvoreni KUP Hrvatske – IUPC:

DSLR

  1. Tomaž Volaj (DPD TUNA) 255
  2. Hinko Šolinc (DRM Ljubljana) 234
  3. Dalibor Andres (RK Sisak) 223

Kompakt

  1. Marko Gašparič (DRM Ljubljana) 236
  2. Jaka Ferjan (DRM Ljubljana) 209
  3. Damir Zurub (Roniti se mora) 204

Timski

  1. DPD Tuna
  2. DRM Ljubljana
  3. RK Sisak

 

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici