Medalje i u Bosni

EKO Kup Boračko jezero

U organizaciji ronilačkog Saveza Bosne i Hercegovine i ronilačkog kluba „Bosna“ iz Sarajeva od 12. do 14. Septembra održano je prvo međunarodno takmičenje u podvodnoj fotografiji – EKO Kup, Boračko jezero. Iz ronilačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja nastupili su Ivana Orlović Kranjc i Janez Kranjc, oboje u kategoriji DSLR aparata. Ostvareni su zapaženi rezultati.

Ivana je u u kategorijama riba i makro osvojila srebrnu medalju, a u ambijentu zlatnu. U ukupnom plasmanu to je bilo dovoljno bodova za prvo mesto, a njena fotografija iz kategorije ambijent je proglašena i najboljom na takmičenju (Best of Show).

Janez Kranjc je u kategoriji riba osvojio zlatnu medalju, u ambijentu srebrnu, a u makro kategoriji četvrto mesto. Ovaj zbir bodova je Kranjcu doneo treće mesto u generalnom plasmanu. U konkurenciji timova S.D.T. Svet Ronjenja  je osvojio prvo mesto.

Boračko jezero iznad Konjica je pravi dragulj prirode. Reč je o prirodnom, ledničkom jezeru izuzetne prozirnosti. Izuzetno je puno zanimljivih motiva za kategoriju ambijent. Ribe ima, ali je izuzetno plašljiva i teško joj je prići. Međutim, makro motivi su vrlo retki, tako da bi organizatori za narednu godinu možda mogli ubaciti Kategoriju „kreativa“ u mesto makro. Smeštaj, hrana i gostoljubivost su bili odlični, a ne može se poreći da su organizatori uložili maksimum napora da takmičenje protekne u najboljem redu.

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici