Sjajan nastup u Kemeru

U turskom gradu Kemeru, na obali Mediteranskog mora od 15. do 18. maja održana je manifestacija „14. Kemer Underwater Days“. Četrnaest godina ovaj međunarodni događaj okuplja podvodne fotografe i snimatelje iz celog sveta. Ove godine foto tim iz ronilačkog kluba S.D.T.Svet Ronjenja u sastavu Ivana Orlović Kranjc, Ana Mijalković, Vladimir Mladenović i Janez Kranjc učestvovao je na ovom događaju, tačnije u nadmetanju u podvodnoj fotografiji. U konkurenciji je bilo tridesetak takmičara iz Rusije, Severnog Kipra,Turske i Srbije.

Pobedničke fotografije "Underwater Nature" i "Underwater arceology" autor Ivana Orlović Kranjc

I ostvareni su sjajni rezultati. U kategorijama „Underwater nature“ i „Underwater archeology” Ivana Orlović Kranjc je osvojila prvo mesto, a Janez Kranjc drugo mesto. Vladimir Mladenović je u u kategoriji “Model” osvojio prvo mesto, a takođe je osvojio i specijalnu nagradu “EUIFA Environment Award”.

"Model" pobednička fotografija, autor Vladimir Mladenović

“Univerzitet za podvodnu arheologiju “Selcuk University” veoma uspešno organizuje ovo takmičenje već četrnaest godinama. Posebno nam je zanimljiv deo takmičenja gde je motiv podvodna arheologija, jer su u ovim vodama vekovima bila raskršća pomorskih puteva, pa je samim tim i podmorje prepuno arheoloških artefakta koji su sjajni fotografski motivi” – kaže podvodni fotograf Ivana Orlović Kranjc.


Foto: Ivana O.K. , Janez Kranjc , Ana Mijalković i Vladimir Mladenović

.

Štampa