DRM Open – Piran 2013.

Bronza – tri puta!

Piran je i ove godine bio domaćin tradicionalnog takmičenja u podvodnoj fotografiji DRM Open 2013. Organizator takmičenja je bio ronilački klub DRM Ljubljana, koji se pobrinuo da takmičenje protekne u najboljem redu. Nažalost, vikend 5. i 6. oktobra je obeležilo loše vreme. Kiša i oblačno nebo su umnogome otežali uslove za fotografisanje, ali to nije smetalo takmičarima da sa puno elana uđu u vodu i daju sve od sebe. Za S.D.T.Svet Ronjenja su nastupili Ivana Orlović Kranjc (klasa DSLR) i Janez Kranjc (klasa kompakt). Kao i uvek, podvodni fotografi su imali na raspolaganju četiri sata da snime što bolju fotografiju u kategorijama riba, ambijent i makro.

Baza takmičenja je bila Pomorska biološka stanica, gde su takmičari mogli da biraju fotografije sa kojima će nastupiti, gde je žiri mogao na miru da ocenjuje radove i gde je održana ceremonija dodele priznanja.

Ivana Orlović Kranjc je u klasi DSLR uspela da ostvari odličan rezultat. Drugo mesto osvojila je u kategorijama riba i makro, dok je u kategoriji ambijent zauzela četvrtu poziciju. Osvojeni bodovi su joj u generalnom plasmanu doneli treće mesto.

Janez Kranjc je nastupio u klasi kompakt i takođe je uspeo da napravi zapažen rezultat. Njegova fotografija morske sase je u kategoriji makro proglašena najboljom, dok je riba rangirana na četvrtom, a ambijent na petom mestu. U generalnom plasmanu to je bilo dovoljno za bronzanu medalju.

U konkurenciji klubova S.D.T.Svet Ronjenja jeosvojio treće mesto iza prvoplasiranog DRM Ljubljana i drugoplasiranog DPD Tuna. 

.

Štampa