Boot Show Dusseldorf 2018.

Opšte je poznato da je Boot Show Dusseldorf najveći ronilački sajam u ovom delu sveta. Boot, kako ga ronioci skraćeno zovu, je to i ove godine potvrdio. Tokom trajanja, sajam poseti preko 500.000 posetilaca iz celog sveta. Izlagači su bili proizvođači svih vrsta plovila, tour operateri i naravno prodavci i proizvođači ronilačke opreme.

Kao ambasadori MARES brenda, Ivana i ja smo bili prisutni na štandu MARES-a gde smo imali priliku da razmenimo iskustva sa kolegama, ali i da vidimo novitete za 2018. godinu. Kada bi sve pominjali, to bi zaista bio poduži tekst. Ali neki od njih se jednostavno moraju pomenuti.

Među regulatorima najviše pažnje je privukao EPIC 82x , koji je naslednik izuzetno moćnog Fusion regulatora. Ističe se prefinjena završna obrada, kao i izuzetno veliki protok vazduha u svim uslovima. Više detalja možete pronaći na gornjem linku.

Quad AIR je bio zapažen među ronilačkim kompjuterima. Izuzetno popularni Quad je nadograđen transmiterom, tako da ronilac na velikom i preglednom displeju ima podatke o pritisku u boci, minutnoj potrošnji, preostalom vremenu ... Konekcija transmitera sa računarom je jednostavna i veoma pouzdana.

Na Boot-u je predstavljena i nova serija EOS ronilačkih lampi , koja je prepoznatljiva po tamnim kućištima i novom magnetnom prekidaču sa kočnicom. Takođe je predstavljen i moćan EOS Strobe idealan za noćna ronjenja.

Noviteta je bilo u među svim segmentima MARES proizvoda i za ovaj put bi se zaustavili ovde. Prvom prilikom, nakon ronjenja objavićemo impresije o upotrebi nove opreme. Ono što je nama takođe bilo veoma zanimljivo jesu štandovi proizvođača podvodnih kućišta i opreme za podvodne fotografe. Veoma zanimljivo je bilo na štandu SUBAL-a koji kao i uvek ide u korak sa novim modelima fotoaparata. „Zvezda“ postavke je bilo kućište za NIKON D850 . Modernog dizajna, sa finesama koje čine rad sa ND850 izuzetno jednostavnim ovaj proizvod je svojevrsno umetničko delo.

BootShow-6475
BootShow-6487
BootShow-6503
BootShow-6699
BootShow--6711
DSC 8844
DSC 8931
DSC 8936
DSC 8972
BootShow-8304
BootShow_8305
IMG 8397
BootShow-6476
BootShow-6550
DSC 6540
IMG 7950

Delić sajamske atmosfere možete pogledati na video linku, kao i u našoj foto galeriji.

Za S.D.T. Svet Ronjenja zabeležili:

Ivana O.K., Janez Kranjc, Bojan MIlić

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici