Kruzeri protiv Bokokotorskog zaliva

Krstarenja velikim kruzerima su veoma popularna kao način odmora. Bokokotorski zaliv spada u najlepše na planeti i sasvim je logično da ljudi iz celog sveta požele da ga posete. Međutim takva navala turista ima i svoju lošu stranu. O tome smo pričali sa dr.Vesnom Mačić iz Instituta za biologiju mora u Kotoru.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Mikovica pećina

O pećinskom ronjenju se dosta piše, a svi znamo da je to možda i najekstremniji način ronjenja. Međutim uvek treba od negde početi. Od jednostavnijeg ka težem. Mikovića špilja je sigurno jedna od najatraktivnijih pećina na Jadranskom moru, koja je dostupna rekreativnim roniocima. Akvatorij grada Bara u Crnoj Gori se zaista može pohvaliti zanimljivim lokacijama za ronjenje, među kojima Mikovića špilja zauzima važno mesto.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

XR iz ugla korisnika

Kada pogledate unazad, u svoj logbook i tamo vidite hiljade upisanih ronjenja čovek može da pomisli : „Šta bih još mogao da naučim o ronjenju?“. Odgovor na to je jednostavan, jer kroz celu ronilačku karijeru uvek imamo prostora za učenje. Nekada su to ronilačke veštine, nekad nova oprema a ponekad potpuno novi koncept ronjenja. Mares XR nisu samo novi proizvodi, već je to jedan drugačiji pristup ronjenju. Da bi se ušlo u suštinu ove materije, ne postoji bolje mesto u okruženju od Kron Diving Center gde nas je SSI Instruktor Adreas Kron vodio kroz ovu oblast. Roneći širom sveta imali smo priliku da koristimo usluge raznih kvalitetnih ronilačkih centara, ali Kron Diving Center je na nas ostavio ustisak jednog od najboljih centara u ovom delu sveta. I za rekreativno i za tehničko ronjenje.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici