Rescue Diver kurs

Zašto da postanem Rescue Diver?

Postoji mnogo razloga zbog kojih bi svaki ronilac trebalo da završi ovaj kurs. Jedan od najvažnijih je što će posle ovog kursa biti osposobljen da pomogne pre svega sebi, zatim svom ronilačkom paru, a onda i nekom iz grupe ukoliko dođe do ronilačkog incidenta. Znanje dobijeno tokom ovog kursa učiniće da se ronilac pod vodom oseća sigurnije i opuštenije, pogotovo prilikom zahtevnijih zarona kao što su zaroni pod ledom, zaroni na većim dubinama, zaroni prilikom kojih se ulazi u olupine itd. 

Pošto je kurs prve pomoći deo Rescue Diver kursa, kandidat će dobiti i znanje koje će moći u svakodnevnom životu da iskoristi ukoliko se zatekne na mestu saobraćajne ili bilo kakve druge nesreće, raznoraznih povreda jer je nažalost uvek potrebno određeno vreme da hitna pomoć stigne. Tokom kursa akcenat je na sticanju kondicije i dobrog psihofizičkog stanja kandidata, a takođe se insistira na važnosti timskog rada.

  

Koji su uslovi za pohađanje Rescue Diver kursa?


 

    • Završena obuku za Advanced Open Water Diver ili ekvivalentan kurs (P2 po CMAS-u)
    • Minimalna starost od 15 godina
    • Najmanje 20 ili više zarona upisanih i overenih u karnetu (loog book)

Šta mi je sve od opreme potrebno tokom kursa?

Ukoliko posedujete svoju ličnu opremu, možete je koris


titi tokom kursa, a ukoliko nemate kompletnu opremu, dobićete je od kluba na korišćenje. Na kraju kursa dobijate spisak stvari za mini set prve pomoći, koji će te kao Rescue Diver ubuduće svuda nositi sa sobom.

Kako će izgledati kurs i šta će se tokom kursa raditi?


 

Kurs se sastoji iz dva dela:

    • Rescue Diver kurs
    • Emergency First Response (kurs prve pomoći)

Napomena:


 

Ovaj kurs je fizički najzahtevniji. Ukoliko kandidat nije u zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji neophodan je odgovarajući trening dok se forma ne podigne na potreban nivo.

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici