SSI PADI Open Water Diver - CMAS P1 kurs

Prvi kurs kojim započinje rekreativno scuba ronjenje. Tokom obuke proći ćeš 42 ronilačke veštine, koje su neophodne da bi ronjenje bilo bezbedno i zabavno. Takođe, na teorijskim predavanjima saznaćeš važne stvari o ronilačkoj opremi, fizici u ronjenju, fiziologiji, planiranju ronjenja, korišćenje RDP i opasnim stanovnicima podmorja. Za početak ti ne treba ništa od ronilačke opreme, jer ćeš u klubu dobiti kompletnu opremu. 

Da bi počeo sa ovim kursom neophodno je da imaš minimum 14 godina (gornja granica ne postoji) i da si prosečnog zdravlja. Posle završene obuke stičeš pravo na međunarodni sertifikat (ronilačka kartica PADI ili CMAS) koji važi u celom svetu i predstavlja dokaz tvoje obučenosti da roniš u okviru tvoje kategorije. Kao OWD (P1) maksimalna dubina do koje možeš da roniš je 18 metara.

  

Na početku kursa dobijaš skriptu i dvd iz kojih učiš. Teorijsko polaganje se sastoji iz testa koji moraš proći sa minimum 75% tačnih odgovora. Praktično polaganje bazenskih veština se izvodi tako što moraš izvesti pet veština koje izvlačiš na ispitnim karticama.

Ukoliko je ronjenje ono što te zanima, ne oklevaj! Priključi se ronilačkom klubu S.D.T. Svet Ronjenja i kreni u avanturu. Podvodni svet sakriven ispod površine vode će ti uz kvalitetnu obuku postati dostupan.

Program obuke:

   • Upoznavanje sa opremom, fizičkim zakonima, fiziološkim ograničenjima i planiranjem ronjenja
   • Vežbe u bazenu
   • Ronjenje u otvorenoj vodi
   • Polaganje teorije i praktičnih veština

Trajanje kursa:

  • Teorija (5 predavanja)
  • Bazen ( 8 termina)
  • Otvorena voda (4 zarona)

 

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici