Oktobar - Vis

Oktobar - Vis

Po našem mišljenju, ostrvo Vis je najlepše mesto za ronjenje u Jadranskom moru. Zbog toga naš klub S.D.T. Svet Ronjenja organizuje od 26.do 29.10.2023. godine produženi vikend u Komiži, u saradnji sa ronilačkim centrom MANTA Diving.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Bar septembar 2023

Poštovani ronioci, S.D.T. SVET RONJENJA organizuje ekskurziju na južnom delu Jadranskog mora, u Baru. Logistička podrška je dobro poznati ronilački brod „Downunder“. Datum realzacije ove akcije je 14-18.09.2023.godine. Septembar na crnogorskoj obali je tradicionalno najbolji deo godine za ronjenje. Zbog kapaciteta broda, broj ronilaca je ograničen na 15, te zato ne oklevajte i rezervišite svoje mesto na vreme. Motorna jahta “Downunder” predstavlja jedan od najkvalitetnijih ronilačkih brodova na crnogorskoj rivijeri. Dužine je petnaest, a širine pet metara. Pokreću ga dva motora marke DAF od po 250ks. Opremljen je GPS ploterom, sonarom, radarom kao i snažnim radio uređajima. Na brodu su i tri kabine, salon, kuhinja i toalet. Sva ronilačka oprema tokom ekskurzije ostaje na brodu. U ronilačkom centru se nalazi banka vazduha, kao i dva kompresora kapaciteta 250 lit/min. Ulazak u vodu je sa zadnje platforme. Brod je opremljen i brzim gumenim čamcem koji se po potrebi spušta u more.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

U srcu Sredozemnog mora – Malta

Naslov apsolutno nije fraza. Malta je ostrvo koje se nalazi skoro u samom centru Sredozemlja, a S.D.T.Svet Ronjenja vas vodi u malteško podmorje u periodu od 29.09. do 6.10.2023. godine. Smešteni smo u vili u Meliehi, odakle idemo na ronjenje. Malta je akvatorijum poznat po brodskim olupinama, tako da će glavni akcenat i biti na njima.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Marsa Alam – Ronjenje sa dugonzima, delfinima i kornjačama

Marsa Alam – Ronjenje sa dugonzima, delfinima i kornjačama

Kada izgovorite Marsa Alam, osećaj egzotične ronilačke avanture već visi u vazduhu. Ronilački klub S.D.T. Svet Ronjenja organizuje u periodu od 08. do 15.07.2023. odlazak u ovaj deo Egipta. Akcija je organizovana na bazi dnevnih ronjenja . Smeštaj je u hotelu 'The Three Corners Happy Life Resort' , sa All Inclusive paketom. Polasci na ronjenje su iz obližnje marine, brzim RIB čamcima.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Prvomajska ronjenja u Rovinju

Prvomajska ronjenja u Rovinju

Nakon više godina, ronilački klub S.D.T.Svet Ronjenja se vratio u Rovinj i Istru. Prvomajski odmori uvek privuku ronioce na obale mora. Domaćin nam je bio ronilački centar „Morski puž“. Vreme, kao i uvek u to doba godine – promeljivo. Od kiše do sunčanih dana. Na sreću, ovih drugih je bilo više.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici