Jordan u novembru

Poštovani ronioci,

U novembru organizujemo ronilačku ekspediciju za Aqabu, Jordan. Putovanje traje od 04. do 11.11.2023. godine i prijavljivanje je u toku. Aranžman obuhvata:

- Povratnu kartu Sofia-Aqaba-Sofia

- Smeštaj u ronilačkom selu (spavanje sa doručkom)

- Svi transferi

- 10 zarona (sa obale)

Cena: 970 eur

Broj mesta je ograničen, a avio karte se kupuju odmah da bi smo se uklopili u cenu aranžmana. Ostatak novca do početka ekspedicije. Prevoz do Sofije se organizuje po kolima, ili mozemo organizovati mini bus u zavisnosti od broja prijavljenih ronilaca i nije u ceni aranžmana.

Ronjenje u Jordanu

Jordan obuhvata deo Aqaba zaliva u Crvenom moru. U periodu kada planiramo ekspediciju očekuje se temperatura vode od 25 stepeni Celzijusa. Zaroni se obavljaju sa obale, jer odmah počinju koralni grebeni, koralne bašte i raznovrsne olupine. Obilje koloritnih, mekih i tvrdih korala i raznovrstan živi svet karakterističan za Crveno more je sam po sebi dovoljan razlog za ovo putovanje. Kada se tome dodaju i jedinstvene olupine kao što su avion Hercules C130, tenk Duster T42 i jedan od nalepših potopljenih brodova u ovom delu sveta Cedar Pride, podvodni muzej sa helikopterima, topovima i tenkovima ovo putovanje ne bi trebalo propustiti. Takođe, moguće je fakultativno organizovati i zaron sa broda na potopljeni putnički avion Lockheed TriStar, koji spada u svetske raritete. Uobičajene su aluminjumske boce od 12 litara, a na ronjenje se odlazi kombijima koji se parkiraju na samoj obali.

Smeštaj

Smešteni smo u ronilačkom „selu“. Radi se kompleksu apartmana u okviru kojeg se nalazi ronilački centar sa namenskim bazenom, restoranom, prodavnicom ronilačke opreme i svim ostalim što je jednom roniocu potrebno na ekspediciji. Domaćini su veoma profesionalni i gostoljubivi. Ronilačke lokacije su od „sela“ udaljene desetak minuta vožnje kombijem.

Petra i Wadi Rum

Doći u Jordan a ne videti Petru i pustinju Wadi Rum, je prilično teško. Zbog toga smo ostavili mogućnost organizovanja fakultativnih izleta na ove lokacije. O tome se dogovaramo na licu mesta.

Informacije i rezervacije:

Ivana O.K. +381 63 84 85 985 , e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici