Raja Ampat Indonesia 2017

Ukazana mi je posebna čast da kao Mares Ambasador budem deo fenomenalne ekspedicije u organizaciji „Ocean Geographic“ fondacije. Organizator Michael Aw, čija dela govore više od reči, pozvao me je da u projektu učestvujem kao model, ali i kao fotograf, imajući u vidu moj rad na širenju svesti o važnosti očuvanja grebena svih mora i okeana putem blogova i fotografija. Grupa se sastojala od sedamnaest ronilaca, podvodnih fotografa i snimatelja koji na socijalnim mrežama jasno poručuju: „čuvajmo sve naše vode“. Moj apel je „iz mora iznesimo samo naše mehuriće“, a dodala bih i da bilo koju vrstu otpada (najlon za pecanje, flaše, konzerve itd.) iznesete napolje. Vama je to minut posla, a nekoj kornjači, delfinu ili kitu ceo život.


Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Hurgada u novembru

Poštovani ronioci,

Na vidiku je novi odlazak u Egipat – Hurgadu. Novembar je najatraktivniji period za ronjenje u Crvenom moru i zato, ne oklevajte da nam se pridružite.Datum ekskurzije je od 19. do 26. novembra 2017. godine. Putovanje je planirano na bazi dnevnih ronjenja i ronilački dan bi trebalo da izgleda ovako:

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Uživanje u Hurgadi

Uživanje u Hurgadi

Prve dane aprila ronioci iz kluba S.D.T.Svet Ronjenja proveli su na Crvenom moru, u Hurgadi. Ponovili smo seriju dnevnih ronjenja na grebenima ovog akvatorija i još jednom uživali u čaroliji egipatskog podmorja. Ovaj put će u sećanju ostati susreti sa elegantnim Napoleonima i velikim murinama. Vidljivost je bila solidnih dvadesetak metara a temperatura vode 22 stepena Celzijusa. Sa relativno umerenim vetrom, pet dana ronjenja je proletelo za tren i kao i uvek iz Egipta smo otišli sa željom za što skorijim povratkom na Crveno more.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Egipat april 2017

Poštovani ronioci,

Na vidiku je nova ronilačka sezona. Za početak ekskurzija u Hurgadi i ronjenje na Crvenom moru. Datum ekskurzije je od 02. do 09.04.2017. godine. I ovoga puta u pitanju je „Daily diving“ paket koji podrazumeva dva ronjenja dnevno (kao i transfer do ronilačkog centra i ručak na brodu). Smeštaj je u hotelu Minamark (****) koji se nalazi u četrvti Sakala, u samom centru Hurgade. Sobe su klase „Superior“ a uz doplatu je moguće dobiti i sobe ranga „Exclusive“. Očekuje se more temperature 25 stepeni. Ostaje samo da zaronimo ...

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Sardine Run

Poštovani ronioci,

Sardine Run je najveća migracija sardina na planeti. Ogromna jata ovih ribica plivaju Indijskim okeanom u vodama Južno Afričke Republike tokom ovog genetski upisanog puta u njihovim memorijama. To veliko putovanje ne može da protekne neprimećeno pa se na njih ustremljuje veliki broj predatora. Zamislite, velike žive lopte sačinjene od ovih ribica koje love delfini, ajkule, kitovi, orke, foke a iz vazduha se u vodu zabijaju ptice pokušavajući da dođu do plena.I mi, u sred svega toga ...

Ovo je jednostavno, avantura života.Ni na jednoj ekspediciji nije moguće sresti sve malopre nabrojane stanovnike mora na jednom mestu.Ako još dodamo činjenicu da su svi koncentrisani na lov sardina, moguće je roniti u neposrednoj blizini svih ovih predatora. Pogledajte plan ekpedicije:

SARDINE RUN - 01. do 08.04.2017

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici