NAŠA MISIJA

Tamo gde prestaje kopno, počinje život!

Savremenog čoveka tempo života svakim danom sve više ubrzava. Posao, kuća, posao... Monotona svakodnevnica koja se najčešće završava zurenjem u magičnu TV kutiju iz koje se izlivaju nestvarne slike. Ugasite televizor! Postanite aktivni učesnik svoje lične avanture, koja će vas odvesti u prapostojbinu čoveka. Vratite se tamo odakle je život došao – ispod površine vode.


Scuba Diving Team SVET RONJENJA je klub u kome ćete uz pomoć iskusnih instruktora moći da steknete svoja prva ronilačka iskustva. U klubu se sprovodi obuka po programima ronilačkih asocijacija PADI i CMAS. Po završetku kurseva stiču se međunarodni sertifikati koji se priznaju svuda u svetu. Kao obučen i sertifikovan ronilac moći ćete da krenete sa otkrivanjem podvodnog carstva.

Važno je naglasiti da je obuka u našem klubu kontinuirana i da možete početi kad god poželite. Nije neophodno čekati da se formira grupa, već se kursevi odvijaju neprestano. U klubu su stalno aktivna dva instruktora, dva asistenta instruktora, pet divemastera i ostali članovi koji svojim volonterskim radom pomažu klub. Klub raspolaže savremenom i kvalitetnom opremom kao što su kompresori za vazduh i nitroks, tri ronilačka čamca, tridesetak kompletnih setova ronilačke opreme, kombi, oprema za podvodnu fotografiju i video snimanja kao i dva DPV-a (podvodni skuteri).

Osim podvodnih aktivnosti klub je veoma aktivan na popularisanju ronilačkog sporta i sportskog načina života. U tome je velika uloga časopisa "Ronilački svet"koji izlazeći periodično informiše ronioce o inovacijama u ronilačkoj opremi, događajima, ekspedicijama i takmičenjima. Časopis je besplatan za sve sertifikovane ronioce koji žive na teritoriji Srbije.

Apnea tim "Svet Ronjenja"okuplja talentovane ronioce na dah u večitoj borbi sa samim sobom. Veoma brzo, nakon osnivanja ove klupske sekcije naši takmičari su se istakli veoma dobrim rezultatima i nacionalnim rekordima. Naš doprinos popularizaciji apnee u našoj zemlji je organizacija takmičenja "Serbian Winter Apnea Cup" (SWAC) koji je prvi put održan 2008. godine. Ovo takmičenje svake godine okuplja kvalitetne apneaše iz celog regiona i predstavlja jedno od bolje organizovanih događaja ove vrste kod nas.

Prateći sve brži razvoj digitalne fotografije naš klub je suosnivač takmičenja u podvodnoj fotografiji pod nazivom "International underwater photography Cup". U saradnji sa roniocima iz Hrvatske, Slovenije i Italije osnovan je kup čija će se etapa održati i u Srbiji na jezeru Ada Ciganlija.

Takođe, S.D.T. Svet Ronjenja je jedan od suorganizatora Festivala podvodnog filma u Beogradu, koji se sa uspehom održava već trinaest godina.


2008. godine pokrenut je projekat Ronilački Karavan - DIVE SERBIA čiji je cilj upoznavanje ronilaca sa mogućnostima ronjenja na jezerima u Srbiji. Od tada, "karavan" je obišao veliki broj ronilačkih lokacija i akcija još uvek traje.

Kada jednom postanete ronilac i deo velikog ronilačkog jata, možete roniti širom ove naše plave planete. I to ne samo figurativno nego u pravom smislu te reči. Sa nama možete krenuti na ronilačke ekspedicije, ekskurzije, vikend ronjenja i jednodnevne izlete. Uvek, sa velikim ponosom ističemo da smo jedan od retkih klubova čiji članovi rone tokom cele godine.

Neverovatne prizore koje imamo priliku da vidimo tokom ronjenja, redovno beležimo podvodnom foto i video opremom. Iza sebe imamo nekoliko snimljenih ronilačkih dokumentarnih filmova i niz učešća na raznim međunarodnim i domaćim foto izložbama.

Svakoga dana svedoci smo narušavanja zdravlja planete Zemlje. Učešćem i organizovanjem ekoloških akcija, tribina i radionica pokušavamo da zaustavimo i promenimo čovekove samodestruktivne nagone. Jer i posle nas, treći kamen od Sunca će nekome trebati.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici