Hurgada, Egipat u oktobru

Poštovani ronioci,

Došlo je vreme da ponovo zaronimo u Crvenom moru. U oktobru planiramo ekskurziju u Hurgadi u dva termina: 17 – 24.10. i 24.10. – 31.10.2020. godine. Ekskurzija je planirana na bazi dnevnih ronjenja (Daily Diving) sa smeštajem u hotelu „Sinbad Club“ (4 Star , All Inclusive ).

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Južni Jadran – Bar 2020

Poštovani ronioci, S.D.T. SVET RONJENJA organizuje ekskurziju na južnom delu Jadranskog mora. Baza će nam biti u Baru, a logistika podrška dobro poznati ronilački brod „Downunder“. Zbog velikog interesovanja prvi vikend oktobra(od 01.10.2020 do 04.10.2020) je takodje odobran za realizaciju ove ekskurzije. Zbog kapaciteta broda, broj ronilaca je ograničen na 15, te zato ne oklevajte i rezervišite svoje mesto na vreme. Motorna jahta “Downunder” predstavlja jedan od najkvalitetnijih ronilačkih brodova na crnogorskoj rivijeri. Dužine je petnaest, a širine pet metara. Pokreću ga dva motora marke DAF od po 250ks. Opremljen je GPS ploterom, sonarom, radarom kao i snažnim radio uređajima. Na brodu su i tri kabine, salon, kuhinja i toalet. Sva ronilačka oprema tokom ekskurzije ostaje na brodu. U ronilačkom centru se nalazi banka vazduha, kao i dva kompresora kapaciteta 250 lit/min. Ulazak u vodu je sa zadnje platforme. Brod je opremljen i brzim gumenim čamcem koji se po potrebi spušta u more.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Eilat mart 2020

Poštovani ronioci,

Vreme je da se prekine zimski san. Počinju ronjenja u toplim morima. Od 09. do 16.03.2020.godine idemo u Eilat, Izrael. U to doba temperatura mora je oko 23-24 stepena, a spoljna temperatura otprilike ista. Od zanimljivosti vezanih za ronjenje istakli bi ronjenje sa delfinima, veoma lepe i žive koralne grebene, olupinu patrolnog broda “Satil” . Sva ronjenja su sa obale.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Drina septembar 2020

Ronilački vikend na Drini

Tradicionalna ronilačka avantura na Drini, koja spada u najpopularnije među našim roniocima. Od 11. do 13. septembra idemo na ronjenje u najprovidnijoj reci u Srbiji. Vidljivost u Drini u to doba godine može biti i desetak metara! Očekuje se temperatura vode od 18 stepeni. Društvo fenomenalno a provod zagarantovan. Obezbeđen je kvalitetan smeštaj, a roniće se na nekoliko lokacija na potezu od Ljubovije do Bajine Bašte, u zavisnosti od vremena i uslova na terenu. Polazi se u petak, vraća u nedeju uveče.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

North Route – Boat Safari, Egipat

Poštovani ronioci,

U periodu od 05. do 12. aprila 2020. godine, S.D.T. Svet Ronjenja organizuje boat safari u Egiptu, na „Severnoj ruti“ (North Route). Na ovom akvatorijumu se nalazi veliki broj potonulih brodova, koji su dostupni roniocima. Uz živopisne koralne grebene ovo putovanje će biti avantura za pamćenje.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici