Ledene Avanture

Kada se pomisli na ronjenje pod ledom u Evropi, jedna od prvih asocijacija je jezero Weissensee u austrijskoj pokrajini Karnten. Ovo glečersko jezero je smešteno na 930 metara nadmorske visine, a zbog specifičnih lokalnih meteoroloških uslova pokriveno je ledom od decembra do marta. Zbog toga je u gradiću Techendorf, veoma razvijen ovaj vid ronjenja. Karolina i Ernest Turnschek vode Hotel Mosser i ronilački centar Yachtdiver i predstavljaju idealnu logističku podršku za ronilačke akcije.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Prvi maj u Baru

Poštovani ronioci, S.D.T. SVET RONJENJA u saradnji sa ronilačkim brodom “Downunder” iz Bara organizuje tradicionalnu prvomajsku ronilačku ekskurziju. Vreme održavanja ekskurzije je od 27.04. do 02.05 2018. godine. Zbog kapaciteta broda, broj ronilaca je ograničen na 15, te zato ne oklevajte i rezervišite svoje mesto na vreme. Motorna jahta “Downunder” predstavlja jedan od najkvalitetnijih ronilačkih brodova na crnogorskoj rivijeri. Dužine je petnaest, a širine pet metara. Pokreću ga dva motora marke DAF od po 250ks. Opremljen je GPS ploterom, sonarom, radarom kao i snažnim radio uređajima. Na brodu su i tri kabine, salon, kuhinja i toalet. Sva ronilačka oprema tokom ekskurzije ostaje na brodu. U ronilačkom centru se nalazi banka vazduha, kao i dva kompresora kapaciteta 250 lit/min. Ulazak u vodu je sa zadnje platforme. Brod je opremljen i brzim gumenim čamcem koji se po potrebi spušta u more.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Podvodna izložba – zaroni i gledaj!

U nedelju 11.03.2018. godine, na zatvorenom bazenu u Pančevu od 12:00 do 16:00 časova biće organizovane dve izložbe podvodnih fotografija. Jedna će biti postavljena u holu bazena i na njoj će biti fotografije sa temom “Žive vode”. Ideja je da se ovom izložbom povežu dva na prvi pogled potpuno različita akvatorijuma – Ada Ciganlija i Raja Ampat. U bazenu će biti postavljene fotografije sa temom “Bogatstvo Plave planete” . Da bi se ta izložba pogledala, neophodno je zaroniti. Za to će se pobrinuti voditelji ronjenja iz našeg kluba. Projekat je namenjen prvenstveno apsolutnim početnicima, kojima je ovo možda i prvi kontakt sa ronjenjem, ali i iskusni ronioci su dobrodošli. Autori izložbi su Ivana Orlović Kranjc i Janez Kranjc.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Sjajan odziv projektu „Zaroni i gledaj“

Ronilački sport ima sve veću popularnost. Jedan od dokaza ove tvrdnje je izuzetno velika posećenost podvodne izlobe „Zaroni i gledaj!“ koja je 11.marta 2018. godine bila postavljena u pančevačkom bazenu. Projekat koji je pomogla Gradska uprava grada Pančeva, se sastojao iz dve celine: izložbe fotografija u holu bazena i izložbe postavljene ispod vode, u samom bazenu. Autori izložbi su Ivana Orlović Kranjc i Janez Kranjc, a organizator je bio ronilački klub S.D.T. Svet Ronjenja.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Boot Show Dusseldorf 2018.

Opšte je poznato da je Boot Show Dusseldorf najveći ronilački sajam u ovom delu sveta. Boot, kako ga ronioci skraćeno zovu, je to i ove godine potvrdio. Tokom trajanja, sajam poseti preko 500.000 posetilaca iz celog sveta. Izlagači su bili proizvođači svih vrsta plovila, tour operateri i naravno prodavci i proizvođači ronilačke opreme.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici