IZVEŠTAJI SA PRETHODNIH RONILAČKI KURSEVA


Uspešno završen Rescue diver kurs

20.12.2011.

Proteklog vikenda nova generacija rescue diver-a iz ronilačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja je sa uspehom završila obuku. U Centru za sportove na vodi, na Adi Ciganliji polaznici kursa su prvo pogledali retrospektivu svoje dotadašnje obuke, zatim polagali teorijske testove i onda pristupili realizaciji praktičnog dela ispita. Vremenski uslovi su bili daleko od povoljnih jer je duvao jak vetar i spoljna temperatura je bila par stepeni iznad nule. To naravno nije pokolebalo ronioce koji su podeljeni u dva tima postupili prema zamišljenom scenariju (pretraga, vađenje ronioca sa dna, transport i reanimacija).

[ Detaljnije ] 


Nova generacija Rescue Diver-a i trenažna ronjenja

22.11.2009.

Nedeljno jutro je uprkos dobroj prognozi osvanulo okovano maglom. Tridesetak ronilaca i prijatelja kluba S.D.T. Svet Ronjenja se okupilo kod kafića Sunset pokrenuti velikim entuzijazmom i željom za ronjenjem. Spoljna temperatura je bila daleko ispod najavljenih 16° Celzijusa, dok je voda bila očekivanih 11°. Vidljivost je bila sasvim solidnih 2-3 metra.

 

[ Detaljnije ] 


Odličan ronilački vikend u Beloj Crkvi

25-27.09.2009.

Proteklog vikenda u Beloj Crkvi nova generacija ronilaca je sa uspehom završila PADI AOWD kurs. Smestili smo se na standardnom mestu, u vilama uz samu obalu jezera. Slušala su se teorijska predavanja, radili testovi, i ronilo, ronilo, ronilo ...

Serija zarona je otpočela noćnim ronjenjem. Nažalost, vidljivost u jezeru je bila mala pa su tokom noćnog ronjenja izostali sureti sa somovima, tostolobicima i šaranima kojih je ovo jezero puno. Sutradan ujutro je krenula podvodna navigacija, prvo sa obrnutim kursevima pa zatim kvadrat i trougao. Nedelja je bila rezervisana za pretragu i doradu podvodne orjentacije. U kasnim popodnevnim satima organizovano je praktično i teorijsko polaganje, koje se sastojalo iz prolaska kroz „kapiju“ po zadatom kursu i rešavanja testa od 150 pitanja.

[ Detaljnije ] 


Ice Diver specijalistički kurs

09-11.01.2009.

Konstantan minus je konačno rezultirao solidnim ledenim prekrivačem koji je proteklih dana okovao Adu Ciganliju. Petnaestak najhrabrijih ronilaca okupilo se u petak uveče u učionici kluba Svet Ronjenja, na predavanju i finalnom dogovoru za ronjenje pod ledom. Sa nestrpljenjem je dočekana subota ujutro, kada smo se u nestvarnoj zimskoj idili, okupili ispred Sunset-a da bi konačno krenuli sa ledenim ronjenjem. 

 

[ Detaljnije ]  

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici