Nova generacija Rescue Diver-a i trenažna ronjenja

Nedeljno jutro je uprkos dobroj prognozi osvanulo okovano maglom. Tridesetak ronilaca i prijatelja kluba S.D.T. Svet Ronjenja se okupilo kod kafića Sunset pokrenuti velikim entuzijazmom i željom za ronjenjem. Spoljna temperatura je bila daleko ispod najavljenih 16° Celzijusa, dok je voda bila očekivanih 11°. Vidljivost je bila sasvim solidnih 2-3 metra.

Prvi su startovali polaznici Rescue Diver kursa kojima je ovo ronjenje bilo 'višnja na torti'. Obuka koja je trajala dva meseca rezultirala je uspešnim polaganjem i usvajanjem dragocenog znanja i veština. Zvanje Rescue Divera zaslužili su Minja Turk, Branka Piščević, Petar Filipović, draganel, Aleksandar Kablar, Bojan Šimišić, Damir Marković, Dejan Pajić i Toni Prvulović. Uskoro će te moći da pročitate detaljan izveštaj sa ovog kursa.

Uporedo su u vodi bili i polaznici Advanced Open Water Diver kursa koji su vežbali podvodnu navigaciju. Hladna voda nije predstavljala smetnju za Tihomira i Aleksandra, koji su predano ronili obrnute kurseve, trougao, kvadrat...

A onda su na red došla stažna ronjenja, kako ronioci vole da kažu 'za dušu'. Grupe su jedna za drugom ulazile u vodu, a po izlasku su se čuo žamor i smeh dobro rasoloženih ronilaca koji su prepričavali utiske.

Ukoliko se stabilno vreme nastavi (bez vetra i nekog velikog minusa) ronjenja se mogu očekivati i narednog vikenda.

Foto: Ivana O.K., draganel, Janez i Marina Lukić

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici