Azorska ostrva

Bajkovita ostrva smeštena u sred Atlantika, na daleko su poznata po svom podmorju i stanovnicima mora. U periodu od 9. do 20. Septembra 2022. godine organizujemo ekspediciju u tom delu sveta. Na prvi pogled reklo bi se, uobičajena stvar ali tada je u toku „Atlantic Sardine Run“ nevrovatna podvodna akcija i migracija sardina, tokom koje razni predatori pokušavaju da ugrabe svoj deo kolača.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

U kadama Stopića pećine

Ronioci ronilačkog kluba S.D.T. “Svet Ronjenja” su ovog vikenda nastavili sa istraživačkim aktivnostima na Zlatiboru. Ovoga puta je na red došla jedna od najvećih aktrakcija ove regije: Stopića pećina.
Ova akcija je sa uspehom realizovana u saradnji sa Opštinom Čajetina i njenim službama, kao i sa Turističkom organizacijom Zlatibor, Turističkim udruženjem Gostilje, vrednom ekipom Stopića pećine i Domaćinstvom Filipović, gde je još jednom bila naša ronilačka baza.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Letnji centar Jaz 2022.

Poštovani ronioci,

S.D.T. “Svet Ronjenja” vas obaveštava da će naš klub i ovog leta imati letnji ronilački centar na Jazu (u blizini Budve), u periodu od 1.07. do 31.08.2022. godine. Ukoliko želite kvalitetne zarone i dobru atmosferu, priključite se timu Sveta Ronjenja! U nastavku slede ronilački paketi. Nadamo se da će te se pronaći u nekom od njih ...

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Sardine Run – Južna Afrika!

Među roniocima je „Sardine Run“ sinonim za vrhunsku akciju i nezaboravnu avanturu koja se pamti celi život. Radi se o najvećoj migraciji živog sveta na Južnoj hemisferi. Jata sardina kreću na putovanje tokom kojeg, one postaju pokretni obrok za razne predatore. To je večita igra „beži ili budi pojeden“ u kojoj učestvuju kitovi, delfini, ajkule, foke, sabljarke i ptice poput galebova ili kormorana.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Pod ledom Ribničkog jezera

Ronioci iz kluba S.D.T. Svet Ronjenja i ove godine nastavili sa istraživanjem zaleđenih jezera na Zlatiboru

Prošlo je odprilike godinu dana od kada smo se uputili na našu prvu potragu za ledom po planinskim jezerima Srbije. Prošle zime smo uz velike napore uspeli da zavirimo pod led Tavničkog jezera. Ove godine, odlučili smo da isto učinimo na Ribničkom jezeru. Sa koliko napora – pročitajte u redovima koji slede.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Još članaka...

  • 1
  • 2

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici