Pod ledom Ribničkog jezera

Ronioci iz kluba S.D.T. Svet Ronjenja i ove godine nastavili sa istraživanjem zaleđenih jezera na Zlatiboru

Prošlo je odprilike godinu dana od kada smo se uputili na našu prvu potragu za ledom po planinskim jezerima Srbije. Prošle zime smo uz velike napore uspeli da zavirimo pod led Tavničkog jezera. Ove godine, odlučili smo da isto učinimo na Ribničkom jezeru. Sa koliko napora – pročitajte u redovima koji slede.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

U kadama Stopića pećine

Ronioci ronilačkog kluba S.D.T. “Svet Ronjenja” su ovog vikenda nastavili sa istraživačkim aktivnostima na Zlatiboru. Ovoga puta je na red došla jedna od najvećih aktrakcija ove regije: Stopića pećina.
Ova akcija je sa uspehom realizovana u saradnji sa Opštinom Čajetina i njenim službama, kao i sa Turističkom organizacijom Zlatibor, Turističkim udruženjem Gostilje, vrednom ekipom Stopića pećine i Domaćinstvom Filipović, gde je još jednom bila naša ronilačka baza.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Hurgada - april 2022

Poštovani ronioci,

Primiče se vreme novih ronjenja u egipatskom delu Crvenog mora. Planira se ekskurzija u Hurgadi u periodu od 09. do 16.04.2022. godine. Ekskurzija se zasniva na bazi dnevnih ronjenja (Daily Diving) sa smeštajem u hotelu „SeaGull“ (4 Star , All Inclusive ).

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Sardine Run – Južna Afrika!

Među roniocima je „Sardine Run“ sinonim za vrhunsku akciju i nezaboravnu avanturu koja se pamti celi život. Radi se o najvećoj migraciji živog sveta na Južnoj hemisferi. Jata sardina kreću na putovanje tokom kojeg, one postaju pokretni obrok za razne predatore. To je večita igra „beži ili budi pojeden“ u kojoj učestvuju kitovi, delfini, ajkule, foke, sabljarke i ptice poput galebova ili kormorana.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici