IZVEŠTAJI SA TAKMIČENJA

06.12.2014

Pobeda u Subotici

Međunarodno takmičenje pod nazivom “Zimski kup Srbije i otvoreno prvenstvo Vojvodine u statičkoj i dinamičkoj apneii”, održano je u Subotici 06.2.2014.g na bazenu SRC Prozivka. Učešće na takmičenju uzelo je... 

[Detaljnije]


23.02.2013.

Četiri zlata za S.D.T.Svet Ronjenja

Apneaši ronilačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja su još jednom pokazali da su u samom vrhu srpskog ronjenja na dah, ali i da mogu da biju bitku i sa najboljim takmičarima iz ovog regiona. Sedmo po redu Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah privuklo je četrdeset takmičara ...

[Detaljnije]


12.01.2013.

Uspešno u Bečeju

Apnea tim S.D.T. Svet Ronjenja je još jednom potvrdio kvalitet osvojivši prvo mesto na takmičenju u ronjenju na dah u Bečeju. Za naš tim su nastupili Branka Piščević, Ivana Orlović Kranjc, Uroš Ristić, Zoran Obrenović, Stefan Anđus i Saša Vukičević...

[Detaljnije]


26.12.2012.

Tijana Nikolić najbolja sportiskinja Pančeva u 2012.

Tradicionalni izbor najboljih sportista u 2012. godini održao se 26.decembra u restoranu Santa Lučija u Pančevu. Po prvi put je nominovana članica ronilačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja Tijana Nikolić ...

[Detaljnije]


24.11.2012.

SUB-Apnea Subotica

Poslednji meseci u godini su tradicionalno rezervisani za subotičko takmičenje u dinamičkoj apnei. Ove godine na megdan je izašlo sedam klubova, koji su na novom bazenu „Prozivka“ nastupili sa svojim timovima. Domaćin i organizator takmičenja KPA Spartak ...

[Detaljnije]


18.02.2012.

6. Otvoreno prvenstvo Srbije - Beograd 2012.

Već šestu godinu za redom održava se Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah. Ove godine 18. februara, takmičenje se odvijalo na jednom od najboljih bazena kod nas u sportskom centru "Milan Gale Muškatirović" (nekadašnji SC 25.Maj). Kao što je već dobro poznato, ovo je jedno od najprestižnijih i najposećenijih takmičenja u regionu ... 

[Detalnije]

 


Bečej open

29.01.2012.

U nedelju 29. januara u Bečeju je održano Otvoreno prvenstvo Bečeja u ronjenju na dah. Uprkos hladnom vremenu odziv je bio jako veliki. Prijavljeno je bilo tridesetak  takmičara. Tim Svet Ronjenja je nastupao u sledećem sastavu: Ivana Orlović Kranjc, Tijana Nikolić, Stefan Anđus i Zoran Obrenović.

[ Detaljnije ] 


Prvenstvo Vojvodine – statika

27.11.2011.

Na prvenstvu Vojvodine u statičkoj apnei koje je održano 27.11.2011. godine u Vili Breg u Vršcu apneaši našeg kluba su ostvarili solidan plasman. Za S.D.T. Svet Ronjenja su nastupili Tijana Nikolić, Branka Piščević, Zoran Obrenović i Aleksandar Kajalić. Domaćin takmičenja je bio KPA Bela Crkva.

[ Detaljnije ] 


Prvenstvo Vojvodine u dinamičkoj apnei

20.11.2011.

Na prvenstvu Vojvodine koje održano prošlog vikenda ( 20.11.2011.) u Subotici u organizaciji ronilačkog kluba „Spartak“ i SPAV-a, apneaši S.D.T.Svet Ronjenja osvojili su tri medalje. Tradicionalno na bazenu u Dudovoj šumi ronioci se takmiče u dinamici sa i bez peraja. Naš tim je ovog puta nastupio u sastavu Branka Piščević, Zoran Obrenović, Vuk Kostić, Marko Đorđević i Janez Kranjc (vođa tima).

[ Detaljnije ] 


Zagreb 2011.

Submania 2011

Najprestižnije takmičenje u ronjenju na dah u ovom regionu održano je 18. i 19.11.2011. u Zagrebu. Na bazenu Utrine nastupili su takmičari svetskog ranga među kojima je bila i Tijana Nikolić iz ronilačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja, koja nas je izuzetno obradovala i to u dve discipline.

[ Detaljnije ] 


 Niš 2011.

Prvi Naissub Freediving Cup 2011

Prvi Naissub Freediving Cup 2011 uspešno je održan 2. aprila 2011. godine na zatvorenom bazenu „Čair“ u Nišu. Okupilo se 35 takmičara iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Srbije. Apnea tim S.D.T Svet Ronjenja je nastupao u sledećem sastavu: Branka Piščević, Tijana Nikolić, Zoran Obrenović, Uroš Ristić, Marko Đorđević i Aleksandar Kajalić.

[ Detaljnije ] 


 Beograd 2011.

Peto otvoreno prvenstvo u ronjenju na dah

Peto otvoreno prvenstvo u ronjenju na dah okupilo je do sada najveći broj takmičara. Prijavljenih je bilo 59, od kojih je 48 startovalo. Velikom broju takmičara iz Srbije pridružili su se i apneaši iz Hrvatske i Slovenije. Ronioci našeg tima nisu nastupili u punom sastavu. Zbog poslovnih obaveza odsustvovali su Uroš Ristić i Uroš Nikolić, dok se Branka Piščević još uvek oporavlja od povrede. Dakle, za S.D.T. Svet Ronjenja su nastupili Tijana Nikolić, Zoran Obrenović i Vuk Kostić, kome je ovo bio prvi nastup. Takmičenje se odvijalo u tri bazenske discipline: statika, dinamika sa perajima i dinamika bez paraja, prema pravilima AIDA International-a. Međunarodne sudije Petar Bojović i Darija Subotin potrudili su se da sve prođe u skladu s pravilima, a u radu su im pomogle i nacionalne sudije: Janez Kranjc, Ivan Urošević, Vladimir Šašo, Slobodan Savatović i Milan Stojaković. Za stručnu medicinsku pomoć, da bi sve bilo pod kontrolom, pobrinula se dr Dragana Ivković iz ordinacije "Aqua Lung" iz Beograda.

[ Detaljnije ] 


Pančevo 2010.

III Serbian Winter Apnea Cup

Ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah SWAC 2010. okupilo je četrdesetak takmičara iz devet klubova sa teritorije Srbije. Takmičenje se odvijalo u tri bazenske discipline: statika, dinamika sa perajima i dinamika bez peraja. Da se sve odvija po pravilima AIDA International pobrinule su se međunarodne sudije Petar Bojović, Darija Subotin i sudije nacionalnog ranga Ivan Urošević i Milan Stojaković. Za lekarski nadzor postarao se dr Ljuba Matić iz Specijalne bolnice za hiperbaričnu medicinu, iz Beograda.

[ Detaljnije ] 


 Vršac 2010.

Kup Vila Breg

Sezona apneaških takmičenja u bazenskim disciplinama je stigla na sam kraj. KPA "Bela Crkva" tradicionalno organizuje takmičenje u statičkoj apnei u prostorima spa centra u hotelu Villa Breg u Vršcu. Predivan ambijent sigurno utiče na to da se takmičari veoma rado odazivaju pozivu na ovo takmičenje, ali su se "belocrkvanci" još jednom potvrdili i kao dobri organizatori. Sudije na ovom takmilenju su bili međunarodni sudija Aleksandar Karjuk i nacionalni sudija Slobodan Savatović.

[ Detaljnije ] 


 Beograd 2010.

Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah

Na zatvorenom bazenu Republičkog zavoda za sport na Košutnjaku, 20. februara okupili su se najspremniji ronioci na dah iz Austrije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Povod je bilo 4. otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah - Beograd 2010. u organizaciji ronilačkih klubova Deep Star i Sebastian iz Beograda.

[ Detaljnije ] 


Subotica 2009.

Otvoreno prvenstvo Vojvodine u dinamičkoj APNEA-i

Proteklog vikenda u Subotici je održano Otvoreno prvenstvo Vojvodine u dinamičkoj apnei. Organizatori takmičenja su bili Savez za podvodne aktivnosti Vojvodine i KPA Spartak. Apnea tim S.D.T. Svet Ronjenja je na takmičenje otputovao u punom sastavu, izuzev povređenog Marka Arsenijevića.

[ Detaljnije ] 


Beograd 2009.

Serbian Winter APNEA Cup 2009

Protekli vikend je članovima pančevačkog ronilačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja doneo puno uzbuđenja i radosti. Na zatvorenom bazenu SRC „Mladost“ održao se drugi Serbian Winter Apnea Cup koji je okupio tridesetak takmičara iz Austrije, Češke, Poljske i Srbije

[ Detaljnije ] 


Zagreb 2009.

Submania APNEA Cup 2009

Apneaši ronilačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja imaju puno razloga za radovanje. Proteklog vikenda u Zagrebu na 5. Submania Kupu, koji se održao na bazenu Utrina, apnea tim našeg kluba je nastupio u sastavu: Tijana Nikolić, Slavica Turk, Branka Piščević, Uroš Nikolić, Marko Đorđević i Zoran Obrenović. Najprestižnije takmičenje u regionu je ove godine okupilo tridesetdevet takmičara iz Poljske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

[ Detaljnije ] 


 Bela Crkva 2009.

Summer Cup

Jutro posle vesele večeri provedene kod ponosnog novopečenog ujke Uroša Ristića, apnea tim Svet ronjenja uputio se ka Belocrkvanskom jezeru na otvaranje nove sezone takmičenja u statici. Ekipu su činili: Branka Piščević, Tijana Nikolić, Slavica Turk, Zoran Obrenović, Uroš Ristić i Marko Đorđević, u pratnji draganela koji je neprestano škljocao fotoaparatom i Minje koja je bila u ulozi obaveštajca jer mama Ivana nije bila prisutna.

[ Detaljnije ] 


Vršac 2009.

Otvoreno prvenstvo Vojvodine u dinamičkoj APNEA-i

U prelepom ambijentu hotela Villa Breg u Vršcu, 28.03.2009. godine održano je Otvoreno prvestvo Vojvodine u statičkoj apnei - Kup Villa Breg 2009. Organizatori takmičenja su bili KPA Bela Crkva i Savez za podvodne aktivnosti Vojvodine (SPAV). Nastupilo je pet klubova i ukupno dvadeset šest takmičara. Sudije su bile međunarodni sudija Aleksandar Karjuk i nacionalne sudije Vladimir Šašo i Janez Kranjc. Apnea tim Svet Ronjenja činilo je deset takmičara:Slavica Turk, Jovana Koljaja, Branka Piščević, Tijana Nikolić, Ivana Orlović Kranjc (trener), Marko Arsenijević, Uroš Nikolić, Uroš Ristić,Zoran Obrenović i Marko Đorđević. Svi takmičari su pokazali izuzetnu požrtvovanost što je i rezultiralo sjajnim plasmanom.

[ Detaljnije ] 


Beograd 2009.

Otvoreno prvenstvo Srbije

Proteklog vikenda je održano 3. Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah-Beograd 2009. Ovo prestižno takmičenje je zbog problema sa bazenima u Beogradu moralo da bude organizovano na bazenu sportskog centra „TEK“ u Velikim Crljanima, u blizini Lazarevca. U svakom slučaju, prijavilo se 44 takmičara iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i naravno Srbije. Da sve protekne prema pravilima AIDA orgnizacije pobrinuo se tim koji su činile četiri međunarodne i četiri nacionalne sudije. Glavni organizator takmičenje je bio Deep Star, uz pomoć klubova Kolubara – Extreme, RK Sebastian i S.D.T. Svet Ronjenja. Supervizor takmičenja je bila AIDA Srbija. 

[ Detaljnije ] 


Beograd 2008.

Otvoreno prvenstvo Srbije - SWAC

Kada se euforija stišala, sa zadovoljstvom smo mogli da konstatujemo da je takmičenje zaista proteklo odlično, gledano i iz ugla takmičara, ali i od strane organizatora. 

Napravljeni su dobri rezultati od kojih bi izdvojili sjajne nastupe u statici Marka Arsenijevića, 6:00 (Svet Ronjenja) i Sare Petrović, 4:36 (AT Beograd), odličnih 97 metara bez peraja Uroša Nikolića (Svet Ronjenja). Dve devojke, Jelena Ranković (Nautilus Kolubara) i Tijana Žunić (AT Beograd) su u dinamici bez peraja napravile zapažen rezultat preronivši, identičnih 75 metara. Za svako takmičenje je dobro kada se na njemu pomere granice.Ovaj put to je uradio Duško Ormanović (Danubius Spasilac) preronivši bez peraja 117 metara, što je novi nacionalni rekord!Kompletni rezultati

[ Detaljnije ] 


 Serbian Winter Apnea Cup 2008. SWAC 2008 – iza kulisa

1,2,3,4...super, osećam da je ovo moj dan...imam i novu štopericu...stegni ruke, opusti ruke, stegni noge, opusti noge...mislim da se svima sviđa...45,46,47...zatvori oči, otvori oči...6,7,8...jesam je beše podesio...e baš hoću da budem najbolji, ko je bio pre mene...stegni šake, opusti šake...2 minute...još malo, još malo, ajde možeš ti to, šta je sa ovom štopericom...3.58, 3.59, 4 min....mogu ja još, šta hoće ovi, neću da izađem...hoću da budem najbolji...neko mi je pokvario štopericu...jel prošlo 5 min ili 6 min, sad su me samo zbunili...mogu ja još 43,44,47...ovo kao da je mamin glas, nešto me bode, ljudi! pokvarili su mi štopericu...13,38,102, opusti štopericu, stegni medalju...ja bih da ustanem...što je smešna ova štoperica...šta da kažem, šta da kažem....“I AM OK“ Kao što su Bond, James Bond i njegova devojka, super devojka u mračnim dubinama Crnogorskog primorja, u borbi sa rešetkama potopljenog i zaključanog lifta pokazali neverovatan dar za konstantni balast i podvodne radove, tako su i na sportskom bazenu u Pančevu gladni momci i devojke pokazali da znaju i da pobeđuju i da gube. Gladni hrane uskoro će biti gladni i vazduha, ali nema veze, one medalje baš lepo izgledaju, a i slike na Facebook-u će biti strava!

[ Detaljnije ] 


 Zagreb 2008.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske - Submania Cup

Jedno od najprestižnijih apneaških takmičenja u regionu završeno je proteklog vikenda (22.11.2008.) u u Zagrebu. Četvrti po redu Submania Cup je privukao rekordan broj takmičara među kojima su bili i freediver-i kluba Svet Ronjenja. Naš tim je u Zagreb otputovao u sledećem sastavu: Slavica Turk,Ivana Orlović Kranjc, Marko Arsenijević, Zoran Obrenović i Uroš Nikolić.

[ Detaljnije ] 


Beograd 2008.

Otvoreno prvenstvo Srbije

Na Prvenstvu Srbije u statičkoj apnei koje se održalo 18.10.2008. godine na bazenu osnovne škole „Nikola Tesla“ u Rakovici, takmičari našeg kluba imali su odlične nastupe. Apnea tim Svet Ronjenja sačinjavali su Marko Arsenijević, Uroš Nikolić, Zoran Obrenović, Ivana Orlović Kranjc i Slavica Turk. 

[ Detaljnije ] 


Bela Crkva 2008.

Kup Bela Crkva

Apneaška sezona počela je na jezeru u Beloj Crkvi, takmičenjem u statici u pojedinačnoj konkurenciji. Za naš klub su nastupili Ivana Orlović Kranjc, Slavica Turk i Uroš Ristić. U konkurenciji od dvadesetak takmičara beležimo sjajan povratak na apneašku scenu Ivane Orlović Kranjc koja je osvojila prvo mesto u ženskoj konkurenciji rezultatom 4`:16``. 

[ Detaljnije ] 


Vršac 2008.

Otvoreno prvenstvo Vojvodine - Kup 'Vila Breg'

Na vrhu Vršačkog brega smeštena je Villa Breg u čijem je fenomenalnom ambijentu Klub podvodnih aktivnosti „Bela Crkva“ organizovao takmičenje u statičkoj apnei. Takmičenje se odvijalo po AIDA pravilima ali nije imalo ranking. To nije smetalo apneašima da se okupe u priličnom broju. Sudio je međunarodni sudijaAleksandar Karjuk. Organizatorima pohvale za trud i organizaciju. 

[ Detaljnije ] 


 Beograd 2008.

Otvoreno prvenstvo Beograda - Belgrade Open

U subotu 16.02.2008. godine na bazenu Tašmajdan po drugi put je održano prestižno takmičenje u ronjenju na dah, „Belgrade Open“ prema AIDA pravilima. Nastupili su takmičari i timovi iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke, Italije i Srbije. Naš klub je nastupio u podmlađenom sastavu. Naime, pored iskusnog Marka Arsenijevića za apnea tim Svet Ronjenja po prvi put na AIDA renking takmičenju su nastupili Slavica Turk, Uroš Nikolić i Uroš Ristić. Organizatori takmičenja su bili klubovi Deep Star i Sebastian uz supervizorstvo AIDA Srbija. Pokrovitelj takmičenja je bio uvoznik ronilačke opreme BARE i BEUCHAT, preduzeće Polar SUB. 

[ Detaljnije ] 


Zagreb 2007.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske - Submania Cup

Prošlog vikenda, 24.11.2007. u Zagrebu je održan Submania Cup. Za Svet Ronjenja su na ovom takmičenju nastupili Marko Arsenijević i Sandra Dinić. Takmičari su izabrali dve o tri ponuđene discipline, pa su se tako takmičili u statici i dinamici sa perajima. Glavni razlozi odlaska na ovo takmičenja su bili Markov pokušaj obaranja državnog rekorda u DYN i Sandrino sticanje iskustva na velikim takmičenjima.

[ Detaljnije ] 


 Atina 2007.

AIDA Hellas 2007 Spring Apnea Games

Dugo očekivano takmičenje se konačno primaklo. Apnea Team SVET RONJENJA u sastavu Tijana Zec, Ivana Orlović Kranjc i Marko Arsenijevićuputio se u Atinu, na svoje prvo međunarodno takmičenje. Tmurno, kišovito vreme u Beogradu smo ostavili iza sebe. Već iznad oblaka dočekalo nas je sunce, koje nas je pratilo sve do grčke prestonice. Ceo program boravka u Atini bio je potpuno ispunjen. Iako je prošlo tek nekoliko sati od kako smo sleteli, zaputili smo se na trening. 

[ Detaljnije ] 


 Sombor 2007.

Otvoreno prvenstvo Srbije

Na bazenu Mostonga se 31.03.2007. godine okupio veliki broj takmičara.To je još jedna potvrda da ronjenje na dah stiče sve više fanova u Srbiji. 

Domaćin takmičenja je bio klub DPA Sombor koji je zaista dobro organizovao takmičenje ( počev od poštovanja satnice, obezbeđenja, pehara, medalja, pa do koktela u klupskim prostorijama)Sponzor takmičenja je bilo preduzeće POLAR SUB zastupnik ronilačke opreme BARE i BEUCHAT, koje je za najbolje obezbedilo i specijalne nagrade. APNEA tim SVET RONJENJA su činili takmičari Tijana Zec, Ivana Orlović Kranjc, Marko Arsenijević, Uroš Ristić, Franjo Santo i logistička podrška Vladimir Šašo-Shale i Janez Kranjc

[ Detaljnije ] 


Subotica 2006.

Otvoreno prvenstvo Vojvodine

U organizaciji KPA „SPARTAK“ i SPAV proteklog vikenda je u Subotici održano Otvoreno prvenstvo Vojvodine u dinamčkoj apnei. Na bazen u „Dudovoj šumi“ došle su ekipe RK „Begej“-Zrenjanin, KPA „Bela Crkva“, DPA „Sombor“, S.D.T. „Svet Ronjenja“-Pančevo i KPA „Spartak“-Subotica.

[ Detaljnije ] 


.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici