Peto otvoreno prvenstvo u ronjenju na dah

Tijana Nikolić osvojila drugo mesto!

Peto otvoreno prvenstvo u ronjenju na dah okupilo je do sada najveći broj takmičara. Prijavljenih je bilo 59, od kojih je 48 startovalo. Velikom broju takmičara iz Srbije pridružili su se i apneaši iz Hrvatske i Slovenije. Ronioci našeg tima nisu nastupili u punom sastavu. Zbog poslovnih obaveza odsustvovali su Uroš Ristić i Uroš Nikolić, dok se Branka Piščević još uvek oporavlja od povrede. Dakle, za S.D.T. Svet Ronjenja su nastupili Tijana Nikolić, Zoran Obrenović i Vuk Kostić, kome je ovo bio prvi nastup. Takmičenje se odvijalo u tri bazenske discipline: statika, dinamika sa perajima i dinamika bez paraja, prema pravilima AIDA International-a. Međunarodne sudije Petar Bojović i Darija Subotin potrudili su se da sve prođe u skladu s pravilima, a u radu su im pomogle i nacionalne sudije: Janez Kranjc, Ivan Urošević, Vladimir Šašo, Slobodan Savatović i Milan Stojaković. Za stručnu medicinsku pomoć, da bi sve bilo pod kontrolom, pobrinula se dr Dragana Ivković iz ordinacije "Aqua Lung" iz Beograda.

Prva disciplina u kojoj su takmičari nastupili bila je statika, koja se odvijala u šest traka. Zoran Obrenović je nastupio prvi, zadržavši dah 4 minuta i 4 sekunde. Prvi nastup Vuka Kostića je protekao prema planu i nakon 3 minuta i 23 sekunde izronio je savršeno "čist" uz "I’m OK". Tijana Nikolić je zadržala dah svojih omiljenih 3:37.

Po završetku statike nastupila je kratka pauza, nakon koje je počela dinamika. Sva tri naša takmičara su se takmičila u dinamici bez paraja. Tijana je preronila 75 metara, što joj je donelo drugo mesto i srebrnu medalju, Vuk je izronio posle 60, a Zoran nakon 58 metara. Treba napomenuti da su se obe discipline izvodile u pedesetmetarskom bazenu, što je za dinamiku bez paraja jako teško.

Nakon sabiranja bodova, u ekipnom plasmanu Svet Ronjenja je osvojio peto mesto. Već na sledećem takmičenju, koje se održava u Nišu 02.04.2011. naš tim bi trebalo da nastupi u punom sastavu, pa očekujemo i bolje rezultate.

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici