Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah

Zlatne medalje za Tijanu Nikolić i Zorana Obrenovića

Na zatvorenom bazenu Republičkog zavoda za sport na Košutnjaku, 20. februara okupili su se najspremniji ronioci na dah iz Austrije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Povod je bilo 4. otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah - Beograd 2010. u organizaciji ronilačkih klubova Deep Star i Sebastian iz Beograda.

Jedno ovakvo takmičenje ne može da prođe bez apnea tima S.D.T. Svet Ronjenja koji je nastupio u sastavu: Tijana Nikolić, Branka Piščević, Ivana Orlović Kranjc, Zoran Obrenović i Uroš Nikolić.

Prva je na programu bila statika koja se radila u četiri staze. Odmah na početku beležimo sjajne performanse nacionalne rekorderke Branke Piščević (4:03,srebrna medalja) i Ivane Orlović Kranjc (4:01,bronzana medalja). Među muškarcima Uroš Nikolić je sa vremenom 4:43 osvojio srebrnu medalju, dok Zoran Nikolić sa 4:00 osvojio treće mesto.

Nakon pauze počela su takmičenja u dinamici, sa i bez peraja. Najviše radosti su nam priredili Tijana Nikolić i Zoran Obrenović koji su u disciplini dinamika bez peraja osvojili prva mesta. Tijaninih 70 metara i Zoranovih 73 metra bili su dovoljni za pobedu u ovoj kategoriji.

Dinamika sa perajima je takođe donela dosta uzbuđenja i razloga za slavlje. Branka Piščević je u sigurnom nastupu preronila 89 metara i osvojila drugo mesto u konkurenciji žena. Uroš Nikolić je uprkos povredi leđa uspeo da preroni 100 metara i da se kao drugoplasirani popne na pobedničko postolje.

U klupskom plasmanu S.D.T. Svet Ronjenja (Pančevo) je osvojio drugo mesto, iza ronilačkog kluba Gerinimo (Zagreb) a ispred trećeplasiranih ronilaca iz KPA Bela Crkva.

Sve u svemu, pohvale organizatorima takmičenja koji su pokazali visok entuzijazam i trud u realizaciji ovog sportskog događaja. Takmičenje su pomogli Savez organizacija za podvodne aktivnosti Srbije (SOPAS), Informatika Beograd i Calypso Group zastupnik ronilačke opreme MARES.

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici