Kup Vila Breg

Ponovo dobri apneaški rezultati u Vršcu

Sezona apneaških takmičenja u bazenskim disciplinama je stigla na sam kraj. KPA "Bela Crkva" tradicionalno organizuje takmičenje u statičkoj apnei u prostorima spa centra u hotelu Villa Breg u Vršcu. Predivan ambijent sigurno utiče na to da se takmičari veoma rado odazivaju pozivu na ovo takmičenje, ali su se "belocrkvanci" još jednom potvrdili i kao dobri organizatori. Sudije na ovom takmilenju su bili međunarodni sudija Aleksandar Karjuk i nacionalni sudija Slobodan Savatović.

Apnea tim S.D.T. Svet Ronjenja je na ovo takmičenje otišao u prilično oslabljenom sastavu, bez Uroša Nikolića, Marka Đorđevića i Marka Arsenijevića. Dakle, od najjače postave nastupio je samo Zoran Obrenović. U konkurenciji žena za naš tim su se takmičile Branka Piščević, Slavica Turk i Ivana Orlović Kranjc. Na samom startu činilo se da su šanse za neki ozbiljniji timski rezultat veoma slabe. U dogovoru pred sam početak takmičenja, prihvatili smo strategiju da su nam neophodni stabilni rezultati i da se ne ide do samih granica, jer šanse za popravni nije bilo.

Prva je od naših takmičara startovala Slavica Turk i sigurno "odradila" 3:39, što joj je donelo treće mesto i bronzanu medalju. Sa nestrpljenjem se očekivao start nacionalne rekorderke iz naših redova, Branke Piščević koja je napravila veoma dobar rezultat 4:12. Ovo je ujedno bilo i najbolje vreme u ženskoj konkurenciji, pa se Branka još jednom popela na najvišu stepenicu pobedničkog postolja, dokazavši da je ovo njena godina.

Posle nje je nastupila Ivana Orlović Kranjc (kapiten ekipe) i u rutinskom performansu zadržala dah 4:03 osvojivši tako srebrnu medalju. Poslednji je iz ekipe S.D.T. Svet Ronjenja nastupao Zoran Obrenović. Od njegovog nastupa zavisio je ceo tim, jer je Zoran morao da napravi dobar rezultat ali i da obavezno dobije beli karton. Međutim, Zoran Obrenović je još jednom dokazao da je izuzetno iskusan i stabilan takmičar i u odličnom nastupu, pod vodom je izdržao 4:46, što je bilo dovoljno za treće mesto u pokrainskoj konkurenciji i četvrto u ukupnoj.

U plasmanu timova, kada su se sabrali poeni Branke Piščević, Ivane Orlović Kranjc i Zorana Obrenovića S.D.T. Svet Ronjenja je osvojio prvo mesto i u ukupnoj (nacionalnoj) i u pokrainskoj konkurenciji. Drugo mesto su osvojili ronioci iz KPA "Bela Crkva", dok je treći Apnea tim Beograd (u nacionalnoj), odnosno Danubius Spasilac (u pokrainskoj) konkurenciji.

Ovim takmičenjem se završila sezona u "bazenskim" disciplinama u kojoj su ronioci apnea tima Svet Ronjenja više puta pokazali da su trenutno među najspremnijima u zemlji. Brojne medalje osvojene na domaćim i takmičenjima u inostranstvu potvrđuju da naš tim ima potencijale koje treba negovati i razvijati.

Naredna sezona koja počinje sa prvim danima septembra, će doneti nova uzbuđenja tim pre što se primećuje ozbiljan napredak i timska snaga u klubovima kao što su Danubius Spasilac iz Novog Sada i sve uspešniji tim ronilaca KPA "Bela Crkva".

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici