Priča sa Filipina

Tih dana proleće je u Srbiji stidljivo najavljivalo svoj dolazak. Mirisalo je na toplije vreme ali drveće je još uvek bilo golo, bez lišća. Ostavljajući iza sebe takav ambijent, trinaestoro ronilaca iz kluba S.D.T. Svet Ronjenja se zaputilo na put dugačak 10.000 kilometara. Krajnje odredište je bilo ostrvo Palawan, na Filipinima. Potpomognuti logističkom podrškom agencije Manga Trip krenuli smo u još jednu avanturu, koja će naše ronilačke karijere obogatiti jedinstvenim iskustvom.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Ledeno ronjenje

Sjajna avantura je obeležila kraj prošle i početak Nove godine. Snimateljska ekipa S.D.T. Svet Ronjenja se zaputila u Austriju na jezero Weissensee. Planirani su zaroni pod ledom i snimanje kadrova i fotografija za aktuelni projekat „Ice Diver“. Domaćin i tehnička podrška je i ovaj put bio ronilački centar Yachtdiver.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Kubanska avantura

Na kraju sveta … i još dalje!

Ako vam kažem da sam do tog mesta putovala kolima, pa avionom, zatim autobusom, pa brodom i to tri dana, biće vam jasno da se radi o skrivenom raju za ronioce a posebno podvodne fotografe i snimatelje. To je mesto koje je zbog embarga i izolovanosti ostalo netaknuto i gde samo mali broj ronilaca ima privilegiju da uživa i bude u kontaktu sa prirodom i podvodnim živim svetom. Tu nema ribarenja, izlivanja nafte i plovnih puteva komercijalnih brodova. To je mesto gde ljudska ruka nije nanela štetu ... još uvek.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Palawan - Filipini

>Poštovani ronioci, S.D.T. Svet Ronjenja vas poziva na jednu od najegzotičnijih ekspedicija koje naš klub organizuje u 2016. godini. Zaronite sa nama u skrivene lagune ostrva Palawan na Filipinima! Izabrani termin za ovu avanturu je od 23.03. do 06.04.2016. godine. Planirano je da put izgleda ovako:

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici