Otvoreno prvenstvo Vojvodine u dinamičkoj APNEA-i

Proteklog vikenda u Subotici je održano Otvoreno prvenstvo Vojvodine u dinamičkoj apnei. Organizatori takmičenja su bili Savez za podvodne aktivnosti Vojvodine i KPA Spartak. Apnea tim S.D.T. Svet Ronjenja je na takmičenje otputovao u punom sastavu, izuzev povređenog Marka Arsenijevića.

Radila se samo dinamika sa i bez peraja. I ovog puta naši takmičari su bili na visini zadatka. U ženskoj konkurenciji ponovo je neprikosnovena bila Branka Piščević sa preronjenih 85 metara bez, potvrđujući da je ovo njena godina. Drugo mesto je osvojila takođe takmičarka pančevačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja Ivana Orlović Kranjc sa preronjenih 76 metara. U muškoj konkurenciji prvi se na pobedničko postolje popeo Uroš Nikolić (S.D.T. Svet Ronjenja) sa rezultatom 127 metara. Iako ovo nije Uroševa najjača disciplina, ovaj rezultat najavljuje da se sledeće godine od ovog takmčara mogu očekivati značajni rezultati i u dinamici sa perajima.

I ostali takmičari kluba S.D.T. Svet Ronjenja su imali dobre nastupe. Zavidne daljine su preronili i Tijana Nikolić, Zoran Obrenović i Uroš Ristić ali su zbog načina bodovanja ovaj put ostali bez medalja.

'Raduje nas da imamo kompaktan tim gde svaki takmičar ima zamenu ukoliko se ukaže potreba. Serijom dobrih nastupa i pobeda na ovogodišnjim apneaškim takmičenjima završavamo godinu i mislim da imamo puno razloga za zadovoljstvo. Međutim, nema opuštanja jer nas već u februaru čeka veliko međunarodno takmičenje gde ćemo ponovo pukušati da pomerimo granice i rekorde' - kaže Janez Kranjc, predsednik S.D.T. Svet Ronjenja.

U ekipnom plasmanu, prvaci Vojvodine za ovu godinu su S.D.T. Svet Ronjenja iz Pančeva, drugoplasirani je Danubius Spasilac iz Novog Sada, dok su na trećem mestu ronioci KPA Bela Crkva.

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici