Serbian Winter APNEA Cup 2009

Protekli vikend je članovima pančevačkog ronilačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja doneo puno uzbuđenja i radosti. Na zatvorenom bazenu SRC „Mladost“ održao se drugi Serbian Winter Apnea Cup koji je okupio tridesetak takmičara iz Austrije, Češke, Poljske i Srbije.

Od domaćih klubova nastupili su ronioci iz klubova Danubius Spasilac-Novi Sad, Exteme Kolubara-Lazarevac, KPA Begej- Zrenjanin, KPA Bela Crkva, Deep Star i Žandarmerija - Beograd i S.D.T. Svet Ronjenja-Pančevo. Takmičenje se odvijalo prema pravilima AIDA asocijacije a sudile su međunarodne sudije Darija Subotin, Petar Bojović i Aleksandar Karjuk, kao i sudija nacionalnog ranga Ivan Urošević.

Na programu su bile tri discipline: statika, dinamika sa perajima i dinamika bez peraja. Apnea tim Svet Ronjenja je nastupio u sastavu: Slavica Turk, Branka Piščević, Tijana Nikolić, Ivana Orlović Kranjc (trener i kapiten), Uroš Ristić, Zoran Obrenović, Marko Đorđević, Uroš Nikolić i Marko Arsenijević.

Odmah u prvoj disciplini, statici, imali smo razloge za radovanje. U nacionalnoj konkurenciji prva tri mesta osvojile su devojke iz kluba Svet Ronjenja Branka Piščević (4:14), Ivana Orlović Kranjc (4:02) i Tijana Nikolić (3:33). Takođe i muškarci su imali uspešne nastupe. Ponovo su prva tri mesta bila rezervisana za ronioce Sveta Ronjenja. Na pobedničko postolje prvi se popeo Marko Đorđević (5:28), drugi Uroš Nikolić (5:00) i treći Zoran Obrenović (4:33). U međunarodnoj konkurenciji od takmičarki najbolja je bila čehinja Alena Zabludilova (6:00) i takođe češki takmičar David Čižek (6:23).

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici