SUBAPNEA 2012

Subotica 24.11.2012.

S.D.T. Svet Ronjenja prvaci Vojvodine


Poslednji meseci u godini su tradicionalno rezervisani za subotičko takmičenje u dinamičkoj apnei. Ove godine na megdan je izašlo sedam klubova, koji su na novom bazenu „Prozivka“ nastupili sa svojim timovima. Domaćin i organizator takmičenja KPA Spartak je ovo takmičenje organizovao odlično, što je garancija da će se klubovi i dogodine odazvati u velikom broju.
Naš klub je na severu Bačke nastupio u sastavu: Tijana Nikolić, Branka Piščević, Ivana Orlović Kranjc, Zoran Obrenović, Đorđe Kolarov i Stefan Anđus. Prvo je na programu bila dinamika bez peraja (DNF).


Od naših takmičara vodu je prvi zatalasao, najiskusniji ronilac apnea tima Zoran Obrenović. Međutim, Zoran je i pored dosadašnjeg bogatog iskustva na dužini od 75 metara doživeo black-out (gubljenje svesti) te je diskvalifikovan. Veoma brzo se oporavio, ali je ostao bez bodova.


Sat vremena kasnije na startnu poziciju izašla je reprezantativka Tijana Nikolić, od čijeg se nastupa puno očekivalo. Tijana je potvrdila da je ovo njena godina preronivši bez peraja fascinantnih 100 metara! Ovo je bila daljina koja je našem klubu donela značajne bodove a Tijani zlatnu medalju.


Po startnoj listi nakon nekog vremena dva takmičara našeg tima nastupila su u isto vreme. U stazi A vrhunski apneaš Stefan Anđus a u stazi B debitant Đorđe Kolarov. Đorđe je na svom prvom takmičenju pokazao psihičku stabilnost preronivši 75 metara sa perajima, uz perfektan surface protokol. Ova daljina je bila dovoljna za odlično peto mesto u ukupnom plasmanu. Anđus je takođe bio veoma stabilan u svom performansu, a daljina od 113 metara sa perajima mu je donela srebrnu medalju.


U sledećoj seriji ponovo dve takmičarke apnea tima S.D.T. Svet Ronjenja -  Branka Piščević i Ivana Orlović Kranjc. Zna se da obe ove takmičarke uvek daju sve od sebe, a to su dokazale i nastupom u Subotici. Piščevićeva je preronila sa perajama 80 metara što ju je odvelo pravo na prvo mesto, dok je Ivana O.K. izronila na 75-tom metru, tj. na drugom mestu u dinamici sa perajama.


Kada je došlo vreme za sabiranje najboljih rezultata u zbir su ušle daljine Stefana Anđusa, Branke Piščević i Tijane Nikolić što je naš klub izbacilo na prvo mesto, čitavih 40 poena ispred drugoplasiranih gradskih „rivala“ KPA Pančevo i trećeg Danubius – Spasioca iz Novog Sada. Trijumfom na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u dinamčkoj apnei, ronioci apnea tima S.D.T. Svet Ronjenja su u finišu ovogodišnjih takmičenja u ronjenju na dah, potvrdili činjenicu da su iskusan tim, od kojeg se uvek mogu očekivati dobri rezultati.
Fotografije: Janez Kranjc


.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici