Otvoreno prvenstvo Srbije

3. Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah-Beograd 2009. Osvojeno trinaest medalja i četiri pehara!

Proteklog vikenda je održano 3. Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah-Beograd 2009. Ovo prestižno takmičenje je zbog problema sa bazenima u Beogradu moralo da bude organizovano na bazenu sportskog centra „TEK“ u Velikim Crljanima, u blizini Lazarevca. U svakom slučaju, prijavilo se 44 takmičara iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i naravno Srbije. Da sve protekne prema pravilima AIDA orgnizacije pobrinuo se tim koji su činile četiri međunarodne i četiri nacionalne sudije. Glavni organizator takmičenje je bio Deep Star, uz pomoć klubova Kolubara – Extreme, RK Sebastian i S.D.T. Svet Ronjenja. Supervizor takmičenja je bila AIDA Srbija. 

S.D.T. Svet Ronjenja su na ovom takmičenju predstavljali: Marko Arsenijević, Uroš Ristić, Marko Đorđević, Uroš Nikolić, Zoran Obrenović, Slavica Turk, Jovana Koljaja, Branka Piščević, Tijana Nikolić, Iva Videnović i Ivana Orović-Kranjc. Kada sada pogledamo u nazad možemo reći da je ovo takmičenje bilo jedno od najdramatičnijih u proteklih godinu dana. Takmičari su davali svoje maksimume, često prelazeći granice svojih trenutnih mogućnosti što je imalo za posledicu veliki broj diskvalifikacija, kako u našem timu tako i kod ostalih takmičara. Bodovali su se rezultati u nacionalnoj i ukupnoj konkurenciji. Prva na programu je bila statična apnea gde je od naših takmičara najuspešniji bio Marko Đorđević (5:26 – zlatna medalja), zatim Marko Arsenijević (5:06 – bronzana medalja), Uroš Nikolić (4:40) i Uroš Ristić (4:02). Zoran Obrenović je prilikom svog performansa doživeo (na 4:41) black out pa je diskvalifikovan. 

U ženskoj konkurenciji uzbuđenja na pretek. U našem timu smo imali čak četiri debitantkinje koje su pokazale veliku srčanost i umeće. Najviše se očekivalo od Jovane Koljaje koja je sa vremenom od 4:31 osvojila prvo mesto, potvrdivši da je veliki potencijal. Ovaj rezultat je samo dve sekunde slabiji od nacionalnog rekorda koji je, sada od kada je Jovana na takmičenjima ozbiljno ugrožen. Fenomenalan rezultat ostvarila je i Branka Piščević (4:22) koja je na svom prvom nastupu osvojila srebrnu medalju u ovoj disciplini. Žeski deo našeg tima je na ovom takmičenju pomerio svoje granice, pa su tako i Slavica Turk (4:10) i Tijana Nikolić (4:00) napravile rezultate za respekt. Poslednja je nastupala Ivana Orlović Kranjc koja je nakon odličnih rezultata ostalih takmičarki,odlučila da rizikuje i pokuša da obori državni rekord. Na žalost, na 4:45 prilikom izrona doživela je black out i diskvalifikovana je. 

U dinamici sa perajima opet smo imali razloga za radovanje. Marko Arsenijević je ovaj put preronio 133 metra što je bilo dovoljno za zlatnu medalju. Uroš Ristić na svakom takmičenju pomera svoje daljine, pa je tako bilo i ovaj put. Preronio je 113 metara i osvojio srebrnu medalju. Zoran Obrenović, iako iscrljen teškim nastupom u prethodnoj disciplini je preronivši 92 metra osvojio treće mesto. Dakle, prva tri mesta u nacionalnom plasmanu osvojili su članovi apnea tima Svet 

Među ženama najbolja je bila Branka Piščević (82 metra), zatim Tijana Nikolić (81 metar) i treće mesto Jovana Koljaja (80 metara). Ponovo dominacija naših takmičara na pobedničkom postolju. Četvrtoplasirana je bila Slavica Turk sa rezultatom od 69 metara.

Sa nestrpljenjem smo očekivali dinamiku bez peraja u kojoj su nastupali Uroš Nikolić i Iva Videnović. Nažalost, i Uroš i Iva su doživeli black out pa su morali biti diskvalifikovani. Sigurni smo da će na narednim takmičenjima zablistati u punom sjaju. U ukupnom plasmanu najbolje plasirani takmičar je bio Marko Arsenijević (treće mesto). U ženskoj konkurenciji najboljih takmičarki, prva tri mesta osvojile su članice apnea tima Svet Ronjenja: zlato – Jovana Koljaja, srebro – Branka Piščević, bronza – Tijana Nikolić. Ovakav uspeh zaslužuje najveće pohvale i devojkama želimo da tako nastave. U ukupnom plasmanu timova, naš tim je osvoji drugo mesto, svega šest poena iza ekipnog pobednika RK Geronimo iz Zagreba. Svim takmičarima čestitamo na postignutim rezultatima, velikom zalaganju i timskom duhu. 

Kompletne rezultate pogledajte na: sajtu AIDA Srbija 

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici