Otvoreno prvenstvo Srbije

Na bazenu Mostonga se 31.03.2007. godine okupio veliki broj takmičara.To je još jedna potvrda da ronjenje na dah stiče sve više fanova u Srbiji. 

Domaćin takmičenja je bio klub DPA Sombor koji je zaista dobro organizovao takmičenje ( počev od poštovanja satnice, obezbeđenja, pehara, medalja, pa do koktela u klupskim prostorijama)Sponzor takmičenja je bilo preduzeće POLAR SUB zastupnik ronilačke opreme BARE i BEUCHAT, koje je za najbolje obezbedilo i specijalne nagrade. APNEA tim SVET RONJENJA su činili takmičari Tijana Zec, Ivana Orlović Kranjc, Marko Arsenijević, Uroš Ristić, Franjo Santo i logistička podrška Vladimir Šašo-Shale i Janez Kranjc. 

Ostvareni su sjajni rezultati. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Marko Arsenijević (SVET RONJENJA) sa fenomenalnih i za sada konkurentima nedostižnih 138 metara. Drugi je bioSiniša Tešić (RK Begej) sa preronjenih 118 metara, a treći Duško Ormanović (RK Danubius-Spasilac) sa 104 metra.Među ženama je prvo mesto osvojila Mirjana Gavrilović (Rk Begej) sa preronjenih 100 metara, pokazavši da se godine treninga i iskustva isplate. Međutim, sve joj je bliža drugoplasirana Tijana Zec (SVET RONJENJA) koja joj sa rezultatom od 94 metra bukvalno “diše za vrat”. Treće mesto pripalo jeMariji Radosavljević ( RK Begej), 76 metara. 

Od velikog značaja su bili rezultati Uroša Ristića koji je na ovom takmičenju uspeo da “okrene” 100 metara, Franje Santa koji je potvrdio svojih 75 iIvane Orlović Kranjc koja je napravila lični rekord preronivši 75 metara.U ekipnom plasmanu ubedljivo prvo mesto je osvojio ronilački klub SVET RONJENJA (166 bodova). Drugo mesto je pripalo RK Begej (146 bodova) dok su treći DPA Sombor. Osvajanjem već druge titule u ovoj godini S.D.T. SVET RONJENJA je ozbiljno pomrsio račune dosadašnjim favoritima i potvrdio da se na apneaškoj sceni pojavilo novo ime na koje se mora računati. 

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici