AIDA Hellas 2007 Spring Apnea Games

Dugo očekivano takmičenje se konačno primaklo. Apnea Team SVET RONJENJA u sastavu Tijana Zec, Ivana Orlović Kranjc i Marko Arsenijevićuputio se u Atinu, na svoje prvo međunarodno takmičenje. Tmurno, kišovito vreme u Beogradu smo ostavili iza sebe. Već iznad oblaka dočekalo nas je sunce, koje nas je pratilo sve do grčke prestonice. Ceo program boravka u Atini bio je potpuno ispunjen. Iako je prošlo tek nekoliko sati od kako smo sleteli, zaputili smo se na trening.  

Petak veče i subota, su iskorišćeni za privikavanje na bazen i lagano treniranje. Bazen je bio fenomenalan. Voda topla, a vidljivost svih 50 metara. AIDA Hellas se pokazala kao izuzetan domaćin i organizator ovog takmičenja. Sve je funkcionisalo u najboljem redu i po precizno utvrđenoj satnici. Nigde nervoze, ni stresa. U takvim uslovima, takmičari su zaista mogli da daju svoj maksimum.  

Start takmičenja je bio u nedelju, u 10.00 časova. Prvo je na programu bila statika.Za nas, je početak bio prilično neobećaajući. Naime, u želji da naprave što bolje rezultate Tijana Zec i Ivana Orlović Kranjc su doživele black-out (na 4.00 i na 4.40). Očigledno su trema i velika želja, negativno uticale na naše takmičarke koje su se na sreću, vrlo brzo oporavile. Ali, nastup Marka Arsenijevića je zato bio pun pogodak. Izdržavši pod vodom 5.29 postavio je novi državni rekord. Izronio je potpuno „čist“, perfektno odradivši surface protokol.  

Nakon pauze na red je došla dinamika sa perajima.U ovu disciplinu smo polagali velike nade. I bili smo u pravu. Tijana Zec je preronila 104 metra, oborivši stari rekord koji unazad tri godine držala Olgica Šehović. Ovaj rezultat odveo je Tijanu na pobedničko postolje i doneo joj zlatnu medalju!Marko Arsenijević je takođe oborio dosadašnji državni rekord preronivši sa perajima 134 metra. Plasman na 5. mesto među svetskim igračima je zaista za poštovanje.  

Poslednja na programu je bila dinamika bez peraja. Tijana Zec ponovo odlična 53 metra i srebrna medalja!Marko 89 metara i državni rekord. Dok nije startovao Duško Ormanović (Danubius-Spasilac,Novi Sad) preronivši fenomenalnih 100 metara bez peraja! Ovo je očigledno dokaz da je potencial srpskih apneaša velik i da će rezultati tek doći.  

Veliku zahvalnost dugujemo Petru Bojoviću, koji je našao vremena da nas pored sudijskih obaveza na ovom takmičenju, usmeri pravim savetima na put do odličnih rezultata.APNEA TEAM SVET RONJENJA se zahvaljuje i preduzeću SCB d.o.o. iz Beograda, na donatorskoj pomoći, bez koje ovaj put ne bi bio moguć.  

 

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici