Otvoreno prvenstvo Hrvatske - Submania Cup

Medalje za MarkaArsenijevića i Ivanu Orlović Kranjc metara

Jedno od najprestižnijih apneaških takmičenja u regionu završeno je proteklog vikenda (22.11.2008.) u u Zagrebu. Četvrti po redu Submania Cup je privukao rekordan broj takmičara među kojima su bili i freediver-i kluba Svet Ronjenja. Naš tim je u Zagreb otputovao u sledećem sastavu: Slavica Turk,Ivana Orlović Kranjc, Marko Arsenijević, Zoran Obrenović i Uroš Nikolić. 

Takmičenje je počelo performansima u statici. Led je probio Marko Arsenijević koji je dah zadržao solidnih 5 minuta i 3 sekunde. Posle njega nastupila jeSlavica Turk kojoj očigledno nije bio dan ni u statici ni u dinamici, ali očekujemo da će u Pančevu na Serbian Winter Apnea Cup-u sigurno popraviti rezultate. Zoran Obrenović i Uroš Nikolić nastupali su u isto vreme. Oba takmičara su napravila odlične rezultate. Zoran 4.16 a Uroš 4.40. Od naših, poslednja je nastupala Ivana Orlović Kranjc čije vreme od 4.31 govori da je ova takmičarka veoma blizu nacionalnog rekorda u statici za žene. Ujedno ovaj rezultat doneo je Ivani srebrnu medalju.Čestitamo!

Dinamika sa perajima je odmah na početku donela odlične rezultate i razloge za slavlje. Marko Arsenijević je u fenomenalnom nastupu popravio nacionalni rekord u ovoj disciplini preronivši 150 metara! Raduje činjenica da je Marko ovu dužinu preronio prilično rutinski i da se u skorijoj budućnosti mogu očekivati i novi rekordi. Zoran Obrenović i Ivana Orlović Kranjc su takođe imali dobre performanse preronivši 80 i 68 metara, osvojivši na taj način značajne poene za naš tim. 

Na kraju programa bilo je takmičenje u dinamici bez peraja gde je nastupao Uroš Nikolić. Pošto je kooficijent za preračunavanje poena u ovoj disciplini bio neuobičajeno velik (1.15 + 15p) Urošev nastup je bio od velike važnosti za timski plasman. Urke je još jednom potvrdio da je veliki borac i veliki talenat preronivši 100 metara bez peraja. Nažalost, po izronu doživeo je „sambu“ i diskvalifikovan je. Sigurni smo da će na sledećim nastupima, a sa stečenim iskustvima, Uroš Nikolić napraviti zapažene rezultate. U konkurenciji timova Svet Ronjenja je osvojio četvrto mesto. 

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici