Otvoreno prvenstvo Beograda - Belgrade Open

Treće mesto za SVET RONJENJA

U subotu 16.02.2008. godine na bazenu Tašmajdan po drugi put je održano prestižno takmičenje u ronjenju na dah, „Belgrade Open“ prema AIDA pravilima. Nastupili su takmičari i timovi iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke, Italije i Srbije. Naš klub je nastupio u podmlađenom sastavu. Naime, pored iskusnog Marka Arsenijevića za apnea tim Svet Ronjenja po prvi put na AIDA renking takmičenju su nastupili Slavica Turk, Uroš Nikolić i Uroš Ristić. Organizatori takmičenja su bili klubovi Deep Star i Sebastian uz supervizorstvo AIDA Srbija. Pokrovitelj takmičenja je bio uvoznik ronilačke opreme BARE i BEUCHAT, preduzeće Polar SUB. 

Za organizatore sve pohvale. Počev od web sajta na kojem su se nalazile sve važne informacije, pa preko ujednačenog i korektnog suđenja Petra Bojovića, Aleksandra Karjuka, Damira Detića i Marka Kleončića, dobre uigranosti ekipe za podršku i obradu podataka, pa do sigurnosnih ronilaca koji su nažalost imali posla. Satnica takmičenja je precizno poštovana. Ukupno gledano, onako sa strane – takmičenje za svaku pohvalu. Radila se prvo statika pa onda, paralelno dinamika sa i bez peraja. 

Sa novim timom punom snagom!

Od naših ronilaca prva je startovala Slavica Turk, koja je skromnu najavu od 2.00 minuta, na takmičenju podigla na sasvim solidnih 2.56 osvojivši tako prve poene za naš tim. Deset minuta posle nje na startu je bio Uroš Ristić koji je pod vodom izdržao 3.33 sekundi. Svoj prvi nastup imao je i Uroš Nikolić čiji je performans bio odlično izveden.Vreme 3.21. Pred sam kraj nastupio je Marko Arsenijević koji je zadržao dah 5 minuta i 4 sekunde. Svi naši takmičari su dobili bele kartone. O kvalitetu konkurencije govori podatak da su prvih 11 vremena u statici bila preko 5 minuta! Najbolji je bio italijanski veteran Andrea Richichi sa rezultatom od 7 minuta i 13 sekundi! Nakon pauze, na red je došla dinamika,sa i bez peraja. Slavica Turk ponovo prva od naših na startu preranja najavljenu dužinu, ali zbog pipanja ivice bazena ispod stepenika, sudije joj oduzimaju jedan metar.Dakle, zvanično 49 metara. Uroš Nikolić u dinamici bez peraja uspeva da preroni 63 metra, ali mu se telo u nekoliko navrata pojavilo na površini pa dobija negativne poene.Danak neiskustvu. Uroš Ristić je bio sledeći član našeg apnea tima koji je nastupio u dinamici sa perajima. Ovaj put, „Urke“ je nadmašio sebe preronivši 116 metara!Rezultat vredan pažnje. 

Poslednji je na startu bio naš nacionalni rekorder Marko Arsenijević u koga su se polagale velike nade i od koga je u mnogome i zavisio ukupni plasman. Ali, jednostavno i pored najbolje volje, ima dana „kad te voda neće“ i Marko je na iznenađenje svih izronio posle 70 metara. To je sport. Sigurno će na narednim takmičenjima Arsenijević napraviti rezultate dostojne svoga nivoa.

Kada su organizatori obradili rezultate ipak smo imali razloga za radost. U nacionalnoj konkurenciji Slavica Turk je osvojila srebrnu medalju u statici, Uroš Ristić srebro u dinamici sa perajima a Uroš Nikolić bronzu u dinamici bez peraja. Ekipno SVET RONJENJA je osvojio treće mesto. 

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici