Pobeda u Subotici

Međunarodno takmičenje pod nazivom “Zimski kup Srbije i otvoreno prvenstvo Vojvodine u statičkoj i dinamičkoj apneii”, održano je u Subotici 06.2.2014.g na bazenu SRC Prozivka. Učešće na takmičenju uzelo je osam klubova iz Srbije (SDT Svet Ronjenja; DPA Sombor; Kpa Bela Rkva; RK Calypso; KPA Pančevo, ARI Apnea; 3V Neptune Dive i KPA Spartak) i jedan klub iz inostranstva, Rusije, (St. Petersburg iz St. Peterzburga). Takmičenje se odvijalo u tri discipline; statička apnea (STA); dinamička apnea bez peraja (DNF) i dinamička apnea sa perajama (DYF), nadmetanje je bilo za plasmane u muškoj/ženskoj konkurenciji i ekipno.

Za S.D.T.Svet Ronjenja nastupili su Branka Piščević, Stefan Anđus, Bojan Plačkov i Zoran Obrenović. I ovaj put najviše nas je obradovao Stefan Anđus sa osvojenim zlatnim medaljama u dinamici bez peraja (110m) i u dinamici sa perajama (130M). Stefan je osvojio i srebrnu medalju u statici zadržavši dah 6 minuta i 6 sekundi. Odličan rezultat ostvario je i Bojan Plačkov u istoj disciplini osvojivši treće mesto sa vremenom 5 minuta i 6 sekundi. Branka Piščević je u statici osvojila drugo mesto sa solidnih 3 minuta i 34 sekunde.

Naši takmičari su pokazali timsku zrelost i požrtvovanost i to je donelo rezultate. Svi performansi su bili besprekorno izvedeni tako da je na kraju u ekipnom plasmanu S.D.T. Svet Ronjenja zauzeo prvo mesto sa skoro stotinu poena više od drugoplasirane ekipe.

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici