Prvenstvo Vojvodine u dinamičkoj apnei

Medalje za Branku Piščević, Zorana Obrenovića i Vuka Kostića

Na prvenstvu Vojvodine koje održano prošlog vikenda ( 20.11.2011.) u Subotici u organizaciji ronilačkog kluba „Spartak“ i SPAV-a, apneaši S.D.T.Svet Ronjenja osvojili su tri medalje. Tradicionalno na bazenu u Dudovoj šumi ronioci se takmiče u dinamici sa i bez peraja. Naš tim je ovog puta nastupio u sastavu Branka Piščević, Zoran Obrenović, Vuk Kostić, Marko Đorđević i Janez Kranjc (vođa tima).

Prvi je nastupio Zoran Obrenović i odmah na početku doneo razloge za slavlje preronivši bez peraja 70 metara što je bilo dovoljno za prvo mesto i zlatnu medalju. Malo kasnije, u istoj disciplini startovao je i Vuk Kostić koji je sa preronjenih 60 metara osvojio drugo mesto. Na žalost Marko Đorđević je prilikom svog performansa napravio grešku, jer mu je van dozvoljene zone noga izašla na površinu zbog čega je dobio žuti karton i negativne bodove. Branka Piščević se nakon duže pauze vratila u bazen, a ovaj nastup je pokazao da je pauza ostavila traga ali i da će vrlo brzo dostići staru formu. Sa preronjenih 69 metara sa perajima osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju. U ukupnom plasmanu S.D.T.Svet Ronjenja je osvojio drugo mesto, iza KPA Bela Crkva dok je KPA Pančevo zauzeo treću poziciju.

Takmičenje u Subotici je proteklo u fer i sportskoj atmosferi a domaćinima se može zameriti što su izjednačili discipline DYF i DNF po principu bodovanja, pa su apneaši koji su nastupali u dinamici bez peraja bili hendikepirani u krajnjem zbiru i klupskom plasmanu. Obzirom da je dinamika bez peraja sve popularnija među takmičarima (što pokazuje i odnos prijavljenih) za naredno takmičenje organizator bi morao da razmisli o uvođenju kooficijenta za bodovanje, što je uobičajena praksa na takmičenjima ovog tipa.

Tekst i foto:Janez Kranjc

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici