Prvomajska ronjenja u Rovinju

Prvomajska ronjenja u Rovinju

Nakon više godina, ronilački klub S.D.T.Svet Ronjenja se vratio u Rovinj i Istru. Prvomajski odmori uvek privuku ronioce na obale mora. Domaćin nam je bio ronilački centar „Morski puž“. Vreme, kao i uvek u to doba godine – promeljivo. Od kiše do sunčanih dana. Na sreću, ovih drugih je bilo više.

Ronilo se u Rovinjskom akvatoriju, a i malo šire. Naravno, glavna zvezda ekskurzije je bio Baron Gautsch na kome smo napravili dva zarona, zatim uvek atraktivni potopljeni brod Giuseppe Dezza, mistični lavirint potkapina i plitkih pećina kod ostrva Banjole i mnoštvo lokalnih grebena u okolini Rovinja.

Ronilacki centar Morski puz se nalazi na samoj obali, u okviru luksuznog kampa Veštar. Na raspolaganju je brzi brod (kapaciteta 12 ronilaca) , kao i moćni rib sa motorom od 250ks sa kojima ni jedna ronilačka lokacija nije daleko. Diving centar je dobro organizovan i funkcionalan, sa zaista ljubaznim staffom kao i vlasnicima (Maddy i Jure) koji su sve vreme bili uz nas da nam boravak bude sto ugodniji.

Kada se uz atraktivna ronjenja, doda i predivan ambijent ovog grada, fenomenalna lokalna hrana, kvalitetan smestaj kampa Veštar i ljubaznost i profesionalnost domaćina, jasno je da je ovo početak naših povrataka u Istru i Rovinj.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici