RONILAČKE IGRE

Prvo okupljanje ronilaca S.D.T. Svet Ronjenja u 2010. godini je tradicionalno vezano za ronilačke igre. Formirane su tri ekipe: Lazy Divers, Unfuckable Divers i Bloody Divers. Za ovaj put osmišljeno je šest igara: potegni konop, sklopi – rasklopi, proturi loptu, glava – balon – glava, uhvati kosku i balon po balon. Za svaku od igara takmičari su morali da prikažu zavidan nivo brzine, spretnosti, snage i ronilačke veštine.

Takmičenje je počelo sa potezanjem konopa. Na sudijin znak ronioci počinju da vuku konop u cilju da protivnike prevuku u svoju zonu. Naravno sve se dešava u bazenu i potezanje se vrši pomoću peraja. U ovoj igri ekipa Unfuckable Divers je opravdala svoj naziv nadmoćno pobedivši ostale. Nakon neophodnog odmora, prešli smo na sledeću igru.

„Sklopi – rasklopi“ je sledeća bila na redu. Ekipe su morale u što kraćem vremenu da pravilno opreme ronilački set, da izabrani takmičar preroni dve širine, izroni i uz pomoć ekipe pravilno rasklopi set. Unfuckable Divers su ponovo bili najveštiji, što je ovu ekipu označilo kao favorita.

„Proturi loptu“ je igra koja započinje plivanjem sa loptom do potopljenog obruča, kod kojeg takmičar zaranja i prolazi sa loptom kroz njega. Na drugom kraju bazena ga čeka saigrač. Nakon predaje lopte drugi takmičar ponavlja postupak. Pobednik je ekipa koja se prva vrati na početnu poziciju. Ovaj put to su bili Lazy Divers.

„Glava – balon – glava“ je bio sledeći izazov. Muški i ženski takmičar plivaju po površini 50 metara održavajući balon između svojih glava. Najbrži i najsnalažljiviji su bili ponovo Unfuckable Divers.

 

</p><p>Poslednja igra u velikom bazenu je bila „Uhvati kosku“. Po dva takmičara iz svake ekipe se nalaze na suprotnim krajevima bazena. Vezane su im ruke na leđima a u ustima drže disaljku. Na sudijin znak svi zaranjaju i kreću prema sredini bazena. Kada se sretnu pod vodom dolazi do primopredaje disaljke i pobednik je ona ekipa koja prva stigne do početne pozicije. Ovaj put ekipa Bloody Divers je bila ubedljivo najbrža.

Poslednja igra je bila „Balon po balon“. U malom bazenu dva igrača iz svakog tima imaju na raspolaganju dva minuta da prikupe što više balona. Naravno, oči su im vezane ali ih navode ostali članovi ekipe. Posle regularnog dela ekipe Unfuckable Divers i Lazy Divers su bile izjednačene, da bi u produžetku Unfuckable Divers bili bolji.

Međutim nakon poslednje igre timovi Unfuckable i Lazy Divers su bili izjednačeni pa smo morali da ubacimo dodatnu igru.

„Konjanici“ su imali zadatak da u što brže prepešače mali bazen „tamo i nazad“ sa badijem na leđima. U veoma tesnoj borbi Lazy Divers su bili veštiji osvojivši laskavu titulu pobednika Ronilačkih igara 2010.

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici