PODVODNA FOTOGRAFIJA

Prvenstvo Vojvodine

Uspeh u Beloj Crkvi

Tmuran dan i neprekidna kiša nije omela ronioce kluba S.D.T. Svet Ronjenja da na takmičenju u podvodnoj fotografiji „Otvoreni kup Republike Srbije i Prvenstvo Vojvodine“ osvoje pregršt medalja i potvrde da su bez premca u ovoj oblasti. Tim su činili Ivana Orlović Kranjc (DSLR), Janez Kranjc (Kompakt) i Saša Vukićević (Kompakt).

[Detaljnije]


Izložba

Uspomene iz dubine

Izložba podvodnih fotografija “Uspomene iz dubine” otvorena je u galeriji Kombank Art Hol (Makedonska 29, Beograd) 6.decembra 2013. godine. Uz podršku Komercijalne Banke, na 43 izložene fotografije autori Ivana Orlović Kranjc i Janez Kranjc prikazali su ...

[Detaljnije]


DRM Open - Piran 2013.

Bronza - tri puta!

Piran je i ove godine bio domaćin tradicionalnog takmičenja u podvodnoj fotografiji DRM Open 2013. Organizator takmičenja je bio ronilački klub DRM Ljubljana, koji se pobrinuo da takmičenje protekne u najboljem redu. Nažalost, vikend 5. i 6. oktobra je obeležilo loše ...

[Detaljnije]


IUPC Ada Ciganlija 2012

21.04.2012.

Dugo očekivana sezona takmičenja je konačno počela. U subotu 21.04.2012. godine na Adi Ciganliji održano je prvo ovogodišnje takmičenje u nastavku International Underwater Photography Cup-a. Nastupilo je 27 takmičara iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.Organizator takmičenja je bio ronilački klub S.D.T.Svet Ronjenja uz pokroviteljstvo Saveza organizacija za podvodne aktivnosti Srbije (SOPAS) i podršku Calypso Group (generalni zastupnik ronilačke opreme MARES) i firme Laptopshop (servis i prodaja računara). U kategoriji DSLR oprobalo se 4 podvodna fotografa, dok je u kompaktima startovalo 23 takmičara.


Piran - DRM Open 2011

02.10.2011

Otvoreno prvenstvo Slovenije u podvodnoj fotografiji privuklo je kao i uvek veliki broj fotografa iz Italije, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Boje S.D.T. Svet Ronjenja zastupali su Ivana Orlović Kranjc i Janez Kranjc. Ronioci su se takmičili u dve klase: Dslr (12) i Kompakt (16 takmičara). Ovo takmičenje se bodovalo i kao etapa IUPC-a. Domaćin takmičenja je bio DRM Ljubljana uz logističku pomoć piranskog ronilačkog centra Noriksub.

[Detaljnije]


Rovinj – etapa IUPC 2011.

10-12.06.2011.

Proteklog vikenda u Rovinju je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske, KUP „Antun Gavranić“, koji se boduje i kao etapa IUPC-a. Organizator takmičenja je bio KPA „Rovinj“ uz pokroviteljstvo grada Rovinja. Nastupilo je trideset takmičara iz Italije, Slovenije, Srbije i Hrvatske. U kategoriji DSLR nastupilo je 13, a u kategoriji kompakt 17 podvodnih fotografa.

 

[Detaljnije]


IUPC - Ada Ciganlija 2011.

16-17.04.2011.

Prva ovogodišnja etapa IUPC-a je uspešno održana 16-17.04. 2011. Godine na jezeru Ada Ciganlija. Nastupilo je četrnaest takmičara iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, koji su se takmičili u dve kategorije: kompakt i DSLR. Organizator takmičenja je bio ronilački klub S.D.T. Svet Ronjenja uz pokroviteljstvo Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Srbije (SOPAS). Dragocena je bila i podrška JP „Ada Ciganlija“, kao i zastupnika ronilačke opreme MARES preduzeća CALYPSO Group i firme za prodaju IT opreme LAPTOP SHOP. Baza takmičenja je bio kafić Sunset na makiškoj strani Ade. Nakon okupljanja takmičara koje se završilo do 09:30, usledio je zvanični brifing.

[Detaljnije]


8. Festival podvodnog filma i fotografije - Prvo mesto za Ivanu Orlović Kranjc

23.03.2011.

U pančevačkoj Galeriji savremene umetnosti 23.03.2011. otvoren je osmi Festival podvodnog filma i fotografije. Organizatoru manistacije, Klubu podvodnih aktivnosti "Pančevo" pristiglo je stotinak fotografija od autora iz Italije, Hrvatske, Slovenije, Egipta i Srbije. Izložba je imala takmičarski karakter i dodeljivane su nagrade u kategorijama kompozicija, makro i riba.

[Detaljnije]


Srebro za Janeza Kranjca @ IUPC – UW Gishleri 2010, Trst

15-17.10.2010.

Ronilački klub Gishleri je 16. i 17. oktobra organizovao poslednju etapu ovogodišnjeg International Underwater Photography Cup-a (IUPC) u Trstu. S.D.T. Svet Ronjenja su predstavljali Ivana Orlović Kranjc i Janez Kranjc u kategoriji kompaktnih fotoaparata.

 

[Detaljnije]


International Underwater Photography Cup, Rovinj

04-06.06.2010.

Poslednja prolećna etapa IUPC-a održavala se od 4. do 6. juna u Rovinju. Okupilo se 33 podvodna fotografa iz četiri zemlje: Italije, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Kao i do sada, takmičenje se odvijalo u dve klase – kompakt i DSLR aparata. Za razliku od prethodnih etapa IUPC-a, na ovom takmičenju su se fotografi nadmetali u čak četiri kategorije: ambijent, ambijent sa modelom, makro i riba. Za foto tim Sveta Ronjenja nastupili su Ivana O.K., Saša Bubić i Janez Kranjc. Model je bio Mario Bogojević.

[Detaljnije]


Uspešno završena etapa IUPC 2010, Ada Ciganlija

22.05.2010.

Kada nas je Marino Brzac u decembru pozvao da se pridružimo osnivanju međunarodnog kupa u podvodnoj fotografiji, zajedno sa roniocima iz Hrvatske, Slovenije i Italije, bili smo više nego počastvovani.

Obnoviti stara i steći neka nova prijateljstva posle toliko godina zvučalo je izuzetno interesantno i primamljivo, pogotovo sada kada su putovanja po Evropi postala jednostavnija i kada nas povezuju brzi autoputevi.

Otišli smo u Kraljevicu polovinom januara i sa predstavnicima Italije, Slovenije i Hrvatske potpisali akt o osnivanju International Underwater Photography Cup-a.

I tako je cela priča počela

[Detaljnije]


Ada Open - Foto lov

15.05.2010.

Tradicionalno takmičenje u podvodnoj fotografiji koje je po peti put organizovao ARI, i pored loših vremenskih uslova okupilo je desetak podvodnih fotografa iz cele Srbije. Iz našeg kluba nastupile su Zorica Kerkez i Ivana O.K. koje su i ovaj put ostvarile zapažene rezultate. U kategoriji kolor fotografije, Ivana O.K. osvojila je I i II mesto dok je Zorica bila trećeplasirana.

 

[Detaljnije]


Nagrađena fotografija Ivane Orlović Kranjc

22.03.2010.

Sedmu godinu za redom, u Pančevu se polovinom marta meseca održava festival podvodnog filma i fotografije. Organizator manifestacije, Klub podvodnih aktivnosti „Pančevo“, je i ove godine događaj podelio na međunarodnu izložbu podvodne fotografije i filmske projekcije.

 

[Detaljnije]


Fotografi Sveta Ronjenja osvojili pregršt medalj

15.05.2009.

Četvrti po redu foto lov koji već, tradicionalno organizuje Asocijacija Ronilačkih Instruktora Srbije (ARI) na čelu sa Aleksandrom Karjukom , ove godine je okupio dvadesetak podvodnih fotografa iz cele Srbije. Među njima našlo se i šestoro pasioniranih snimatelja iz našeg kluba: Aleksandar Milovanović, Zorica Kerkez, Dušan Varda, Ivan Angeli, Nikola Stojančević i Ivana Orlović Kranjc.

[Detaljnije]


Ada foto lov 3. Medalje za Ivanu i Zoku.

10.05.2008.

Treće po redu takmičenje u podvodnoj fotografiji održano je 10.05.2008. ispred kafića Red Shoes. Asocijacija Ronilačkih Instruktora (ARI) je za ovu priliku okupila petnaestak podvodnih fotografa koji su od 9.00 do 11.00 časova imali priliku da pokažu šta znaju.

 

[Detaljnije]


Čovek od vode među Pančevcima i u Velikoj Plani

23.03.2008.

Dokumentarni film o nacionalnom rekorderu u dinamičkoj apnei Marku Arsenijeviću (Čovek od vode) doživeo je svoju premijeru u našem matičnom gradu - Pančevu, na najbolji mogući način. U okviru 5. Festivala podvodnog filma (organizator KPA Pančevo) koji je u praktično postao gradska manifestacija, film koji je izašao iz produkcije našeg kluba SVET RONJENJA je otvorio sam festival. U sali pančevačkog Centra za Kulturu nakon uvodne reči predsednika KPA Pančevo Đure Boškovića, publici se obratio i Janez Kranjc, koji je zajedno sa Ivanom Orlović Kranjc autor ovog filma. Tom prilikom Kranjc je naglasio da je pravo zadovoljstvo otvoriti festival filmom koji je plod rada pančevački autora i ronilaca.

[Detaljnije]


Izložba podvodne fotografije u Pančevu

19.03.2007

Kao uvertira pančevačkom festivalu podvodnog filma, poslužila je zajednička izložba nekoliko fotografa iz Srbije i Hrvatske. Svoje radove su izložili u Savremenoj Galeriji Centra za kulturu hrvatski autori Danijel Frka i Miro Andrić, dok su od domaćih podvodnih fotografa izlagali Vladan Milisavljević (RK Žandarmerija), Boban Baranjin (RK Ronas), Ratko Marić (KPA Pančevo), Goran Kocevski (KPA Pančevo) i Janez Kranjc (S.D.T. Svet Ronjenja). Izložbu je otvorio gradonačelnik Pančeva Srđan Miković. 

[Detaljnije]


Izložba podvodne fotografije u Novom Sadu

19.12.2006.

U Novom Sadu, u prostoru LED ART Klinike 19.12.2006. godine otvorena je kolektivna izložba podvodne fotografije. Autori ove postavke su bili Ivana Orlović Kranjc, Srđan Milodanović, Ivan Marinkov i Janez Kranjc. Izložbu je na originalan način (obučen u ronilačko odelo) otvorio Miloš Vujanović naglasivši pitanje veze podvodne fotografije i umetnosti, i otvaranja jednog sasvim novog polja istraživanja. Iako je otvaranje bilo na Svetog Nikolu galerija je bila puna, što je još jedna potvrda da je ovaj svetac pravi zaštitnik pomoraca, mornara i ronilaca ... U nastavku večeri Janez Kranjc (podvodni fotograf i urednik časopisa RONILAČKI SVET) održao je predavanje o podvodnoj fotografiji. Po završetku priče o slikama podvodnog sveta Kranjc je pozvao prisutne da pogledaju izložene radove i sami potraže njihovu vezu ka umetnosti. 

[Detaljnije]


 

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici