Prvo mesto u Pančevu

10. Festival podvodnog filma i fotografije u Pančevu

Na 10. Festivalu podvodnog filma i fotografije koji se održao od 22. do 24.03.2013. godine u Pančevu, Janez Kranjc podvodni fotograf iz kluba S.D.T. Svet Ronjenja osvojio je prvo mesto u kategoriji kompozicija. Na konkurs je pristiglo 133 fotografije iz više zemalja, a osim nagrađenog autora na pančevačkom festivalu  iz našeg kluba učestvovala je i Ivana Orlović Kranjc.

"Pančevački Festival podvodnog filma i fotografije traje već deset godina i veoma me raduje da je uspeo da opstane u ovim teškim vremenima.Moja omiljena fotografska kategorija je kompozicija, odnosno ambijentalna fotografija i zato mi je još draže što sam osvojio ovu nagradu" - kaže Janez Kranjc.

Pravo iz video radionice našeg kluba na ovom festivalu je prikazan i dokumentarni film "U mađarskom podzemlju", čiji je autor takođe Janez Kranjc. Iako je film privukao dosta pažnje,može se reći da je ovo prva verzija koja obrađuje veoma zanimljivu temu ronjenja u podzemlju Budimpešte i još nekih gradova. Uskoro se može očekivati proširena verzija ovog filma.

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici