Ples sa ugorima najbolji

Na 18. Festival podvodnog filma u Beogradu (20-22.12.2014.) pristiglo je 219 filmova iz celog sveta. Međunarodni žiri je filmske radove ocenjivao u kategorijama Profesionalna produkcija, Nezavisne produkcijske kuće i Domaći film.

U kategoriji domaći film, u konkurenciji od 8 autora nastupili su i autorski tandem Janez Kranjc i Ivana Orlović Kranjc sa dokumentarnim filmom "Ples sa ugorima". Jednoglasnom odlukom žirija ovaj film je dobio priznanje za "Najbolji domaći film" 18. Festivala podvodnog filma.

 

"U nekoliko navrata od 2013. godine odlazili smo na Vis, tačnije u Komižu i snimali kadrove za Ples sa ugorima. Radi se o svetskom fenomenu, gde potpuno divlji ugori koji žive na jednoj brodskoj olupini dozvoljavaju interakciju sa ljudima. Pokušali smo da ispričamo malo drugačiju priču o ovim predatorima i njihovom odnosu sa ljudima" - kaže Janez Kranjc, scenarista i reditelj ovog filma.

 

"Ples sa ugorima" će nastaviti prikazivanje po festivalima širom sveta. U planu su nastupi na festivalu "Bjeli lav" u Rovinju, Cairns Underwater Festival u Australiji i San Diego Undersea film exhibition u Kaliforniji.

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici