Zimske radosti - još ledenog ronjenja!

Sa iščekivanjem i oduševljenjem smo nekoliko dana gledali sa našeg prozora kancelarije u Centru za sportove na vodi na Adi Ciganliji kako se led polako hvata. Za vikend smo konačno i zaronili, ali ovaj put na našoj Adi, tako da nismo morali da idemo čak u Banat. 

Okupili smo se ispred našeg centra u ranjim jutarnjim časovima, i uz dobro raspoloženje i sunce koje nam nije dalo mira, lagano krenuli sa opremanjem i brifingom. Okupilo se oko dvadesetak ronilaca iz različitih klubova i isto toliko posmatrača koji su došli da vide ovo nesvakidašnje ronjenje. Takođe, pridružila nam se ekipa sa televizije Pink da medijski proprati ovaj naš događaj. 

Led je bio malo dalje od obale, pa nije bilo potrebe za otvaranje rupe u ledu. Temperatura vode je bila očekivanih 2° Celzijusa, a vidljivost neverovatnih 5 metara. Nakon tridesetak minuta provedenih u istraživanju leda sa „donje“ strane, ronioci su izranjali prepuni pozitivnih utisaka. Susreta sa stanovnicima Ade ni ovog puta nije bilo, jer je sva riba u stanju smanjene aktivnosti, a neke su čak ukopane u mulj.

Nakon ronjenja sve nas je sačekalo kuvano vino kao i, ovog puta, Davorovi kolači.

Tijana Nikolić

Foto: Ivana O.K., draganel, Vlada i Janez

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici