EKSPEDICIJE 2006


Selce

30.10.2006

Poslednji vikend u oktobru je u kalendaru aktivnosti našeg kluba bio rezervisan za ronjenje u Selcu. DC „Mihurić“ se još jednom dokazao kao odličan domaćin i organizator ronjenja. U Selcu nas je dočekalo sunčano, toplo vreme bez vetra i more ravno kao ogledalo. Dobri vremenski uslovi su privukli veliki broj vikend ronilaca iz Austrije, Nemačke i Italije.

Prva lokacija po planu je bio potopljeni brod „Peltastis“. Za mnoge ljubitelje olupina ovo je lokacija koja se ne propušta. 

[Detaljnije] 


Avion kod Rta Kabala

28.09.2006.

Legenda koja zadnjih desetak godina kruži među roniocima najzad je potvrđena. U neposrednoj blizini mesta Rose na poluostrvu Luštica, pronađeni su ostaci aviona. Ronilački instruktor Dragan Gačević iz Herceg Novog, je 8. septembra 2006. godine uspeo da pronađe misterioznu letilicu za koju se pretpostavlja da je pod morem preko šezdeset godina.

 

[Detaljnije] 


Velika letnja ekskurzija

03.06.2006.

Velika letnja ekskurzija je počela polovinom jula i trajala je sve do prve nedelje septembra 2006. godine. Ronilo se na pozicijama koje su se prostirale od ostrva Sveti Nikola (Hawaii) pa do Krekavice i rta Žukovac. Zanimljivo je da je more bilo neverovatno hladno tokom jula, da bi tek u drugoj polovini avgusta postalo toplo. Vidljivost je bila uglavnom dobra.

[Detaljnije] 

 

 


Prvi maj na Jazu

01.05.2006.

Uskršnji i prvomajski praznici su idealan termin za organizovanje prolećnih ronjenja. Članovi našeg kluba okupili su se na plaži Jaz, gde su izvođena trenažna ronjenja. 

Iako je nam vreme nije bilo naklonjeno, tačnije nepamti se kišniji početak maja, ronilo se svaki dan i plan je ispunjen. Zbog obilnih kiša voda je do dubine od desetak metara bila neverovatno mutna, ali je posle potajala bistrija. Ova ekskurzija će biti zapamćena po velikom entuzijazmu ronilaca, čije dobro raspoloženje nisu mogli da pokvare loši vremenski uslovi.

[Detaljnije] 


Hurgada

20.04.2006.

Ponovo smo se zaputili na Crveno more. Ekipa u sastavu Tijana, Ivana, Šale, Janez, Dašo, Ivica i Zuki početkom aprila je napravila seriju zarona po koralnim grebenima, koji su nas i ovaj put ostavili bez daha. 

U potrazi za ajkulama ronile su se nove lokacije (Carlles Reef, Shaab El Erg ...) ali nažalost nismo imali sreće da ih pronađemo. Više uspeha smo imali sa delfinima, kornjačama, barakudama i jatim gofova zbog kojih će se ova ekspedicija dugo pamtiti. 

[Detaljnije] 


 

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici