EKSPEDICIJE 2007


Ronilački vikend u Kvarneru

10.10.2007.

Kraj je oktobra i ronioci kluba SVET RONJENJA, već treći put odlaze na ronjenje u Selce. Ronilački karavan se okupio na benzijskoj pumpi “Zmaj” na autoputu Beograd-Zagreb. Tri automobila su bila do vrha puna sa ronilačkom opremom, roniocima i dobrim raspoloženjem zbog avanture na pomolu. Zahvaljujući zaista fenomenalnoj saobraćajnici, nakon sedam sati opuštene vožnje stigli smo na odredište. Čak je i vožnja kroz snegom prekriveni Gorski Kotar predstavljala zadovoljstvo. U provereno dobrom smeštaju kod Marijane, proveli smo mirnu i opuštajuću noć. Jutro je donelo lepo vreme. Iako promenljivo oblačno, vreme je bilo toplo, bez vetra a more savršeno ravno bez i najmanjeg talasa.

[Detaljnije] 


Tri meseca ronjenja

30.08.2007.

Dugo očekivano leto je prošlo brže nego što smo očekivali. Letnji centar u Baru je počeo da radi krajem juna, a sezona je završena krajem septembra. Klupska baza je bila u Barskoj marini, odakle se na ronjenja polazilo brodom „Downunder“ ili gumenim čamcima. Uobičajeno se ronilo na akvatoriju od Ulcinja do Petrovca. Kroz centar su tokom leta prošli ronioci iz mnogih zemalja, ali i značajan broj ronilaca iz našeg kluba. Kada pogledamo iza nas, sa zadovoljstvom, možemo reći da je ovo bila jedna uzbudljiva sezona u kojoj je bilo puno lepih i bezbednih ronjenja. Za sećanje će ostati nekoliko zanimljivih događaja koje ćemo podeliti sa vama.

[Detaljnije]


Ekspedicija za pamćenje

20.04.2007.

Niz od nekoliko vezanih ronilačkih akcija počeo je 16. aprila, kada je grupa od četrnaestoro ronilaca iz našeg kluba, sa aerodroma Nikola Tesla poletela put Egipta, preciznije u Hurgadu. Tradicionalno dobra saradnja sa ronilačkim centrom Gulf Divers je i ovaj put rezultovala zaronima i doživljajima koji zauvek ostaju pamćenju. Svaki zaron je bio priča za sebe i donosio je nova iskustva koja su se prepričavala u pauzama na površini. Sve u svemu istaklo se nekoliko poglavlja ove ronilačke priče: dolazak na koralne grebene,  olupine Thistlegorm, Gianis D. , susreti sa delfinima. Ali, krenimo redom ...

[Detaljnije]


 

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici