EKSPEDICIJE 2009


Oktobarska ekspedicija - Olupine i grebeni južnog Jadrana

30.10.2009.

Najtvrdokorniji ronioci kluba S.D.T. Svet Ronjenja su se 21.10.2009. godine okupili u porodičnoj kući familije Dragutinović, na obali mora u Dobrim Vodama kraj Bara. Tokom popodneva i večeri ekipa je bila kompletna. Dočekalo nas je toplo veče i more koje se jedva talasalo. Međutim, vremenska prognoza nije najavljivala ništa dobro.

[Detaljnije] 


Trnovačko jezero

21.06.2009.

Skriveno među vrhovima planina Volujak, Trnovački Durmitor i Maglić nalazi se možda najlepše ledničko jezero u ovom delu sveta. Osmoro ronilaca iz kluba S.D.T. „Svet Ronjenja“ odvažno se uhvatilo u koštac sa planinama u nameri da prvi zavire ispod površine ovog planinskog dragulja.

Cela priča je počela pre dve godine kada smo nakon usputnog raftinga na Tari, sedeli u kampu „Montings“ i razgovarali sa Savom, vlasnikom ovog rafting centra, o lepotama Drine, Zelengore i okolnih planina. 

[Detaljnije] 


Delfini, kornjače i ostala čuda Crvenog mora

15.5.2009

Sa prvim prolećem, ronioci kluba Svet Ronjenja tradicionalno odlaze u Egipat, na ronjenje u Crveno moru. Tako je bilo i ove godine. Ekipa od jedanaest ronilaca je sa beogradskog aerodroma poletela put Hurgade da bi još jednom uživala u nestvarnim prizorima koji se mogu videti samo u ovom delu planete. U ronilačkom centruGulf Divers, sa kojim naš klub sarađuje već šest godina dočekao nas je Said Amin vlasnik ove firme koja posluje preko osamnaest godina. Prijateljska lica posade i osoblja centra su nas opet okružila i uvela u još jednu lepu ronilačku priču. Dvadesetpet metarski brod „Boshra“ nas je prevozio do ronilačkih pozicija, na kojima smo imali fenomenalna ronjenja od kojih će neka sigurno biti zapamćena. Dan za danom nizali su se koralni grebeni El Fanadir, Fanus, Um Gamar, Shaab El Erg,Turtle Bay, Paradisse Reef...

[Detaljnije] 


'Baron' opravdao očekivanja

20.03.2009

Najavljeni ronilački vikend u organizaciji S.D.T. Svet Ronjenja je za grupu od trinaest ronilaca započeo na benzinskoj stanici "Zmaj", na auto putu Beograd-Zagreb. Nešto posle 15.30 časova kolona automobila je krenula put najvećeg grada u Istri- Puli. Putovanje je proteklo u najboljem redu, sa minimalnim zadržavanjem na granicama. Nakon sedam sati vožnje, u kasnim noćnim satima ušli smo u grad Atomskog Skloništa, Mate Parlova, pulske Arene. Ubrzo smo se smestili u simpatičnim kućicama u kampu "Stoja" gde se nalazio i ronilački centar "Hipokampus" koji nam je bio domaćin ronjenja. Umorni od puta zaspali smo vrlo brzo, jer je ujutro valjalo poraniti. Na programu su bile dve prave ronilačke poslastice

[Detaljnije] 


 

.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici