Još jednom Bela Crkva

S.D.T. Svet Ronjenja od 02. do 04. oktobar 2015. godine organizuje  ronilački vikend u Beloj Crkvi. Okupljanje je u petak 02.10. do 20.00 časova u vili Rafaelo na Gradskom jezeru u Beloj Crkvi, a ronjenja su u subotu (03.10.) i nedelju (04.10.). Planiran su zaroni u Vračevgajskom i Gradskom jezeru.

Jezera u Beloj Crkvi su odličan trenažni poligon za sticanje novog i proširivanje ronilačkog iskustva, a ovo je takođe odlična prilika da nadogradite svoje ronilačko znanje nekim od naprednih ronilačkih kurseva (Advanced Open Water Diver).

Za ronioce koji su obuku završili, uvek su zanimljivi susreti sa stanovnicima jezera, u kojima se mogu sresti šarani, somovi, štuke, smuđevi, jata sunčica, bandari i slatkovodni rakovi.

Smeštaj je organizovan u kompleksu vile Rafaelo. Veoma kvalitetni apartmani, prostorija za odlaganje opreme i blizina jezera su se već više puta pokazali sjajnim receptom za odličan ronilački vikend.

Paketi :

Stažno ronjenje:

- 4 zarona

- Korišćenje opreme

- 2 noći u vilama Rafaelo

Cena: 70 eura

AOWD – kurs:

- 5 zarona

- Predavanja

- Korišćenje opreme

- 2 noći u vilama Rafaelo

Cena: 225 eura

Cena za neronioce: 20 eura

RESCUE DIVER-kurs

Za one koji imaju uslov za polazak na ovaj kurs, moguće je krenuti u realizaciju ove obuke. Za detalje, slobodno nas kontaktirajte.

INFORMACIJE I REZERVACIJE:

Ivana O.K. 

mob: 063 84 85 985 & e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

.

Štampa El. pošta

Lavacor noć

Zima je period kada se u principu manje roni. Da bi prekinuli monotoniju proteklog petka (4.12.) organizovali smo akciju u kojoj su učestvovali podvodni fotografi i modeli. Tom prilikom snimali smo odeću brenda „Lavacore“ koja je namenjena za sportove na vodi. Ovo je u stvari bilo interno takmičenje devetoro podvodnih fotografa koji su za sat vremena pokušali da snime što bolje fotografije.

 Pobednički tandem Ana Mijalković i Jelena Cvetković osvojile su prvu nagradu - 5 dana u hotelu POSEIDON na Jazu

Sutradan su radovi objavljeni na Facebook-u gde se za njih glasalo. Po isteku 24 časa glasovi su sabrani i pobednice su bile Ana Mijalković (fotograf) i Jelena Cvetković (model). U galeriji pogledajte neke od radova i deo atmosfere na ovom događaju. Akciju su podržali Nikon Srbija i Subal – podvodna kućišta za fotoaparate.


 


Zanimljivo je da su čak šest  od devet fotografa korisnici Nikon fotoaparata . Korišćeni su D4s, D800, tri Nikona D7000 i jedan kompakt P310. Kada se na jednom mestu nađu kreativni fotografi, požrtvovani modeli i Nikon fotoaparti moguć je samo jedan rezultat – dobre fotografije!  Nikon Srbija je na obostrano zadovoljstvo podržao ovu kreativnu akciju.

 

Među fotografima je bilo pet korisnika SUBAL-ovih kućišta zahvaljući kojima su načinjene odlične fotografije. Korišćena su kućišta za modele Nikon D4s, D800 i D7000. Potvrdila se poznata činjenica da uz bezbednost fotoaparata i mogućnost korišćenja  apsolutno svih njihovih funkcija, sa ovim kućištima, jedino mašta postavlja granice.

Štampa El. pošta

Uživanje u Žanjicu

 

„Tim koji pobeđuje ne treba menjati“ – kaže izreka. Već dugi niz godina polovina septembra je rezervisana za produženi vikend u uvali Žanjic. I ovaj put je baza našim roniocima bio brod „Downunder“ kojim se išlo na ronjenje. Imali smo skoro idealno vreme, toplo more i dobru vidljivost.

Prvog dana planirani su zaroni kod ostrva Mamula i na olupini broda „Patrolac“. Ronjenje na Mamuli je iskorišćeno da se gnjurci „nameste“, doteraju balans, prilagode opremu ... Pauza je iskorišćena da se izađe i prošeta po ostrvu. Zatim je došao red na „Patrolac“, jednu od najčešće ronjenih olupina u Crnoj Gori. Ovaj put više nego odlična vidljivost. Brod se jasno video već  sa površine!

Ostrvo Mamula

Subota je bila predviđena za „zvezdu“ akcije – parobrod „Tihani“. Ponovo idealno more, bez talasa i odlična vidljivost. Mogli smo da uživamo u "parnjači" i sagledamo njenu punu lepotu. Zaista, jedan od najlepših potopljenih brodova na Jadranu. Za popodne je bio u planu sistem potkapina „Poseidonov grad“ u kojem su ronioci uživali. Tokom pauze dahovalo se u „Plavoj špilji“, razgledajući ovaj fenomen prirode.

 Komandni most - parobrod "Tihani"

Poslednjeg dana ronilačkog vikenda, vreme je počelo da se kvari ali je još uvek bilo dovoljno dobro da se naprave sjajna ronjenja. Pozicija „Gorgonije“ je bila izbor za prvi zaron. Radi se o plićini između Herceg Novog i Rosa koja je potpuno obrasla žutim i crvenim gorgonijama. Zvezde zarona su bile tabinje kojih je bilo u velikom broju. Poslednji zaron ove akcije je ponovo bio „Patrolac“, nakon čega su ronioci S.D.T. Svet Ronjenja krenuli svojim kućama. 

"Gorgonije"

.

Štampa El. pošta

Vis u oktobru!

08 - 11. oktobar 2015. - S.D.T. Svet Ronjenja organizuje produženi vikend na jednoj od najlepših ronilačkih lokacija u Hrvatskoj – Vis, Komiža.3 noćenja u apartmanima, 6 zarona, 199 e!!! Broj mesta je ograničen –rezervišite na vreme.

VIŠE INFORMACIJA NA: 0638485985 IVANA O.K.

Jedna od najboljih ronilačkih destinacija u Hrvatskoj. Poznat po ekskluzivnim olupinama, fenomenalnim klifovima i bogatom živom svetu. Kada se tome doda živopisna Komiža, odlazak na ostrvo Vis je nešto što se ne propušta.

Liberator B-24 “Tulsamerican”

Jedna od „svežijih“ olupina na Visu je i američki teški bomarder „Tulsamerican“. Kad kažemo „svežijih“ mislimo na podatak da je tek ove godine otvoren za ronjenje. Od kako je pronađen 2009. godine čekalo se da budu završena istraživanja hrvatskog Restauratorskog zavoda, pa da lokacija bude otvorena za rekreativne ronioce. Liberator leži na dubini od 39 metara, okrenut na leđa. Za ovaj avion je vezan zanimljiv podatak da je to poslednji primerak koji je napravljen. Za ovu poziciju doplaćuje se taksa od 20 eura.

Olupina TETI

Teti leži nadohvat ostrvceta Mali Barjak i zbog dubine i stanja u kome se nalazi predstavlja idealnu lokaciju za ronjenje, pogodan za sve kategorije. Teti je bio čelični parobrod s dva teretna skladišta i dva jarbola. Motor se nalazio na sredini broda, gde je bilo i nisko nadgrađe s drvenim komandnim mostom. Prvi tragovi brodoloma započinju na dubini od oko desetak metara od severne strane Malog Barjaka gde se nailazi na delove pramčane oplate koji počivaju na hridinastom dnu. Ostaci broda leže na dosta blagoj podvodnoj kosini koja se postupno spušta do dubine od oko 35 metara . Dublji deo olupine očuvan je u potpunosti. 

 

Specifičnost ovog lokaliteta je ronjenje sa ugorima, što se veoma retko može doživeti. Potpuni adrenalinski zaronj, moguć samo na ovoj olupini.

 

Olupina VASSILIOS T

Na dubini od petnaestak metara iz plavetnila izranja ravni pramac velikog broda kobilicom okrenut prema kopnu. Brod leži na levom boku. Kroz velika teretna grotla može se ući u skladišta na čijem dnu leže gomile grumenja uglja, što je i bio glavni teret. Na palubi se redovno sreću velike škrpine i ugori, a sve pregrade su obrasle žutim i narandžastim sunđerima. Krmeni deo broda je nešto dublji budući da je brod legao na dno koje se od rta prema zapadu koso spušta u dubinu. Dno ispod krme je na dubini od 55 metara.

Broj mesta je ograničen!

Plan ronjenja je okviran i moguće su izmene u zavisnosti od trenutnih uslova na terenu.

 

.

Štampa El. pošta

Najzad - DRINA!

Narednog vikenda (11-13.09.) pruža se idealna prilika za sasvim drugačije ronjenje. Vidljivost u Drini je trenutno bolja od bilo kog jezera u Srbiji! Temperatura vode je 18 stepeni. Društvo fenomenalno a provod zagarantovan. Obezbeđen je kvalitetan smeštaj, a roniće se na nekoliko lokacija na potezu od Ljubovije do Bajine baste, u zavisnosti od vremena i uslova na terenu. Polazi se u petak, vraća u nedeju uveče.

Cena 120 eura.

U cenu su uračunati:

- 2 noćenja

- 2 polupansiona na bazi doručka i rane večere

- 4 zarona

- Oprema i vođenje.

Ide se sa nekoliko automobila a troškovi goriva se dele među putnicima. Broj mesta je OGRANIČEN!

Informacije i rezervacije:

Ivana O.K. 063 84 85 985

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

.

Štampa El. pošta

  • 1
  • 2

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici