EKSPEDICIJE 20111


Tačkice u okeanu - Maldivi

31.07.2011.

U završnici burne i putovanjima bogate 2011. godine na red je došla ekspedicija koju smo sa velikim nestrpljenjem iščekivali: Maldivi. Dobro je poznato da ova ostrvska država predstavlja jednu od najboljih ronilačkih destinacija na svetu, pa je samim tim i naše nestrpljenje bilo još veće. Cilj je bilo ronjenje sa mantama i kit ajkulama, kojima su ova ostrva jedno od prirodnih staništa. I kao što kažu da je za najdalji put potrebno napraviti prvi korak, krenuli smo... pravac aerodrom Nikola Tesla.

[ Detaljnije ]


Brothers Safari 2011.

04.04.2011.

Posle niza komplikacija koje su počele revolucijom, demonstracijama i nastavile se ratom u susednoj Libiji petnaestočlana ekspedicija ronilačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja je ipak stigla u Hurgadu. Nakon ugodnog leta,ali i prilično truckavog sletanja ponovo smo se našli u severnoj Africi. I ovo putovanje je organizovano u saradnji sa našim višegodišnjim partnerima turističkom agencijom „Kontiki“ i ronilačkim centrom „Gulf Divers“.

[ Detaljnije ] 


Shark diving trip: Turkuazoo

06.03.2011

Istanbulu među ajkulama

Ohrabreni lepim iskustvom iz Budimpešte odlučili samo da napravimo korak dalje. U mađarskom Tropicariumu smo saznali da je svega mesec dana pre našeg dolaska menadžer akvarijuma bio Predrag Ćurčić, naše gore list. Poslovna ponuda je Predraga odvela u Istanbul, gde se nalazi jedan od najvećih evropskih akvarijuma – Turkuazoo. Vrlo brzo stupili smo u kontakt i dogovorili datum posete ovom veštačkom habitatu.

[ Detaljnije ]


Ajkule su među nama

29.01.2011.

2011. godina.Članovi kluba S.D.T. Svet Ronjenja Ivana Orlović-Kranjc, Kristian Ajandi i Janez Kranjc u ranim jutarnjim satima se spremaju na put. Dok pakujemo ronilačku i snimateljsku opremu u reno lagunu, jedino društvo su nam pekari koji otključavaju pekare i sa nevericom gledaju šta se dešava. Ukucavamo u GPS adresu Tropicariuma u Mađarskoj, tačnije u Budimpešti, i krećemo na ronjenje – sa ajkulama!

[ Detaljnije ]


Uz Andreasa Papa na obaranju Ginisovog rekorda

15.01.2011.

Ekipa podvodnih snimatelja i fotografa je 15.01.2011. stigla na jezero Weissensee u Austriji. Razlog za potezanje ovolikog puta je bio obaranje Ginisovog rekorda u ronjenju pod ledom, koji je najavio Andreas Pap, „naše gore list“, član Aide Srbija i prijatelj našeg kluba i časopisa Ronilački svet. Nakon desetak sati putovanja ekipa u sastavu Ivana Orlović-Kranjc (fotograf), Janez Kranjc (podvodni i nadvodni snimatelj) i Mario Bogojević (nadvodni snimatelj) stigla je u gradić Techendorf na obali ledom okovanog jezera

[ Detaljnije ] 


.

Štampa El. pošta

Prijatelji kluba

Oni bez kojih bi naši zaroni ostali još jedan log u karnetu a ne priča u filmu i slici